Erkan Baş: O tuğlayı çekelim devlet-mafya çetesi altında kalsın

Ortaya atılan iddialar için “Her yandan pislik akıyor” diyen TİP Genel Başkanı Baş, Süleyman Soylu’ya “İstifa et ve adalete teslim ol” çağrısında bulundu

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, suç örgütü lideri Sedat Peker’in açıklamalarıyla iktidar-mafya ilişkilerinin ortaya döküldüğünü öne sürereki, “Bundan 25 yıl önce Susurluk’ta yaşanan kazayla patlak veren mafya-devlet ilişkileri skandalının başrol oyuncuları yine sahnededir” dedi. Kamuoyuna “halkın iddianamesini hazırlama” çağrısı yapan Baş, “O tuğlayı çekelim ve tüm bu devlet-mafya çetesi bırakalım altında kalsın” ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) partisinin haftalık basın açıklamasında konuştu.

Baş’ın gündeminde suç örgütü lideri Sedat Peker’in açıklamaları vardı.

“Maalesef güzel ülkemizi çok pis bir koku sarmış durumda. Her yandan pislik akıyor” diyen Baş, “Süleyman Soylu başta olmak üzere AKP iktidarının sorumluları Sedat Peker’i tanımıyormuş gibi yaparak halkı kandırmak, suç ortaklıklarını gizlemek istiyorlar. AKP’nin en önemli özelliklerinden birisi bugün hain ilan ettikleri, pis ilan ettikleri kim varsa bunların büyümesinde, serpilmesinde iktidara ortak olmasında AKP baş aktördür” diye konuştu.

“Hepsi çete ama bunlarla iş tutan AKP temiz öyle mi?”

Erkan Baş, “Fettulah Gülen çete, derin devlet çete, Sedat Peker çete ama bunlarla iş tutan AKP temiz öyle mi? Yok artık bu yalanları kimse yemiyor. Bu defa kral çırılçıplak, bu defa gerçekler gün gibi ortada; ne inkar etmek mümkün ne de izah etmek. Zaten AKP’lilerin tümünün birden üç maymunu oynaması Süleyman Soylu dışında neredeyse hiçbir AKP üyesinin konuya dair ağzını açmamasının bir nedeni de budur” diye konuştu.

“Suç örgütleriyle mücadele etmesi gereken bakan, onların koruyucusu olmuş” diyen Baş, “Bunları biz değil, bizzat o düzeninin bir dişlisi söylüyor” dedi.

“İzlediğimiz bir kişi değil saray rejimidir”

Süleyman Soylu’nun katıldığı televizyon programında faşizmin propaganda tekniğinden alınmış taktikleri kullanarak sorulara yanıt vermediğini savunan TİP Genel Başkanı şöyle konuştu:

“Dün gece televizyonda izlediğimiz bir kişi değil, bir sistemdir; tek başına Soylu değil bir bütün olarak saray rejimidir. Türkiye’de halk düşmanı iktidarların tüm geçmişini kendisine miras alarak, bu mirası 2000’li yıllara uygun olarak güncelleyerek iktidar olmuş AKP’nin temsil ettiği rejimdir. Hiçbir resmi görevi olmamasına rağmen parlamenterler grubu ile Venezuela’ya uçup orada kokain rotası oluşturmak için görüşmelerde bulunduğu iddia edilmiş şahsın babası sıfatıyla açıklama yapan Binali Yıldırım’dır; 90’lardan bu yana kirli çete ilişkilerinin içinde olan ve yakın tarihimizin en büyük mayfa-devlet ifşası olan Susurluk’un bir numaralı isimlerinden Mehmet Ağar’dır. Kendilerine yakıştırdıkları gazeteci kimliği ile AKP iktidarının borazanlığını yapan ve mafya ile devlet arasında ulaklık yapan Özışık kardeşlerdir. Sadece Soylu değil Alaattin Çakıcı, Korkut Eken, Engin Alan’dır; Beşli Çete’dir, Berat Albayrak’tır, Bilal Erdoğan’dır, Fethullah Gülen’dir ve elbette Recep Tayyip Erdoğan’dır”

“Susurluk’un başrol oyuncusu yine sahnede”

Türkiye’nin bir kez daha mafya-devlet ilişkilerinin tüm çirkinliği ve çarpıcılığı ile gözler önüne serildiği günlerden geçtiğini söyleyen Erkan Baş, “25 yıl önce Susurluk’ta yaşanan kazayla patlak veren mafya-devlet ilişkileri skandalının başrol oyuncuları yine sahnededir.Biz şaşırmıyoruz, çünkü Türkiye’de sağcı ve Siyasal İslamcı siyaset geleneğinin mafya sevdasını biliyoruz” diye konuştu.

“O tuğlayı çekelim, devlet-mafya çetesi altında kalsın”

Süleyman Soylu’nun hakkındaki iddiaların araştırılması için derhal İçişleri Bakanlığı’ndan istifa etmesi ve adalete teslim olması çağrısında bulunan Baş, bu konuda Meclis Araştırma Komisyonu da kurulması gerektiğini söyledi.

Erkan Baş, “Merhum Uğur Mumcu’nun katledilmesinde payı olduğu ortaya çıkan Mehmet Ağar, “Bir tuğla çekerseniz hepimiz altında kalırız” demişti. Bir kez daha tüm yurttaşlarımıza sesleniyoruz: O tuğlayı çekelim ve tüm bu devlet-mafya çetesi bırakalım altında kalsın” şeklinde konuştu.

“Halkın iddianamesini hazırlamalıyız”

Türkiye İşçi Partisi olarak ülkenin aydınlık geleceğini kurmak için mücadele verdiklerini ve bunu başaracaklarına inandıklarını söyleyen Erkan Baş, tüm topluma, barolar, hukuk örgütleri ve hukukçulara, sendikalara, kitle örgütlerine ve siyasi partilere, gazetecilere çağrıda bulunarak şöyle dedi:

 “Hep birlikte tüm bu suçların araştırılması için bağımsız bir komisyon kurmaya hazırız. Bu suçların hemen bugün tüm delillerle birlikte toparlanması ve üzerinin örtülmesinin engellenmesi için birlikte çalışmalıyız. Halkın iddianamesini hazırlamalıyız”

“Artık yeter”

“Rant uğruna bu halkın canını, deresini, ormanını, geleceğini katlettiğini yeter. Sırtımızdan palazlandığınız, zengini daha zengin etmek için bizi yoksullaştırdığınız yeter. Ülkeyi karış karış sattığınız, yeter bu memleketin itibarını iki paralık ettiğiniz yeter” diyen Erkan Baş, Binali Yıldırım’ın oğlunun Venezuela ziyareti ile ilgili yaptığı açıklamaya da, “Venezuela’ya yardım götürmüşler de, Soylu nezdinde kumpas varmış da siz bu halka birazcık inandırıcı olacak düzgün bir yalan uydurma zahmetine bile girmiyorsunuz, yeter ya çocuk mu var kandırıyorsunuz” sözleriyle tepki gösterdi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU