Burdur Valisi’nden Erkam Yıldırım paylaşımı

Vali Arslantaş, Erkam Yıldırım ile olan fotoğraflarını sosyal medya hesabından paylaştı

Fotoğraf: Twitter

Organize suç örgütü liderliğinden aranan Sedat Peker’in uyuşturucu ticaretinin güzergahını değiştirmek için Venezuela’ya gittiğini iddia ettiği AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım’a Burdur Valisi’nden destek geldi.

Vali Ali Arslantaş, Mevlana’ya ait olduğunu iddia ettiği “Mecnun değiIim dost; Iakin çağırırsan çöIIere geIirim!” sözünü paylaşarak Twitter’dan Erkam Yıldırım’la olan fotoğraflarına yer verdi.

Ne olmuştu?

Sedat Peker, uyuşturucu ticaretinin güzerhahı için Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım’ı  işaret etmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Peker yayınladığı son videoda, şunları kaydetmişti:

Kokain işini anlatayım. Yeni güzergah kurmak için Venezuela'ya kim gitti? Binali Yıldırım'ın oğlu Erkan Yıldırım. Ocak ayında 4 gün, Şubat ayında 4 gün Venezuela'da kaldı. Binali Bey'in böyle bir şeyin içinde olduğunu düşünmüyorum ancak ilk zamanlar Erkan Yıldırım hakkında çektikleri kasetleri -kumar kasetleri değil başka kasetler rüşvettir vs.- daha sonra bunu bu işe yönlendirdiler bu işin aparatı haline geldiler. Türkiye'ye gelişi gidişi tüm organizasyonun ağları bu şekilde. Neden kokain yakalanamıyor neden kokainleri Erkan Yıldırım'ın direkt gemisiyle ilgili de değil başka gemiler de koordinasyon alıyor. Peki Mehmet Ağar bunun neresinde. Mehmet Ağar da bu senkronizenin tam ortasında. Erkan Yıldırım Süleyman Soylu dostluğuna bakın. Erkan Yıldırım'ın Süleyman Soylu'nun çevresinde bu konularla ilgili dostluğuna bakın. 

Peker'in iddialarını reddeden Binali Yıldırım ise şöyle konuşmuştu:

Bugünkü yayınladığı videoda bizi de oğlum Erkam Yıldrım'ı da zikretti. Öncelikle şunu söyleyeyim bu kesinlikle iftiradır, yalandır, şiddetle reddediyorum. Bizimle uyuşturucuyu yan yana getirmek, bize yapılabilecek en büyük hakarettir, en büyük yanlıştır. Tümüyle reddediyorum. Bu olsa olsa 'çamur at izi kalsın' türünden bir suçlamadır ama unutmayalım ki çamur atanın önce kendi elleri kirlenir. Oğlum Venezuela'ya gitmiştir. Orada bahsedildiği gibi ocakta, şubatta değil geçen sene aralık ayında gitmiştir. Beraberinde de Kovid ile mücadele amacıyla orada ihtiyaç sahiplerine test kiti, maske gibi birtakım malzemeler götürüp dağıtmıştır. Ziyaret amacı da bundan ibarettir. O esnada Venezuela'da seçim olduğu için Türkiye Dostluk Grubu da oradaydı, bu münasebetle de onlarla birlikte oldu. Bazı sosyal medya paylaşımlarında resmi heyetle gittiği ifade ediliyor. Bu da gerçek dışıdır, yanlıştır. Kendi imkanlarıyla kendi biletini alarak, masraflarını karşılayarak o ziyareti gerçekleştirmiştir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU