İsmail Saymaz: Alaattin Çakıcı'nın diyeti

Saymaz, Alaattin Çakıcı'nın cezaevinde neşter ve makas taşıyabilmesi için rapor hazırlandığını yazdı

Fotoğraf: Twitter 

Sözcü yazarı İsmail Saymaz bugünkü yazısında organize suç örgütü liderliğinden hüküm giyen Alaattin Çakıcı'nın cezaevinde olduğu süreçte aldığı doktor raporlarıyla bistüri (neşter) ve makas taşıyabildiğini başka cezaevlerine sevkini engellediğini ve Kars kaşarı, Trabzon ekmeği, kabe hurması gibi yiyeceklere ulaşabildiğini yazdı.

Yazısında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Alaaattin Çakıcı'yı ziyareti sırasında çekilen fotoğrafı anımsatan Saymaz, Çakıcı'nın o dönem yattığı Keskin Cezaevi'nde, İl Sağlık Müdürlüğü ve Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi üzerinde otorite kurduğunu, "cezaevinde yarattığı saltanat" için gerekli sağlık raporlarını, gözlerini korkuttuğu doktorlara imzalattığını öne sürdü.

"İstemediği sürece sevk edilemez"

Keskin Aile Sağlığı Merkezi'nin, 14 Ekim 2017'de yazdığı raporunda Çakıcı için "İstemediği sürece il içi ve dışı hiç bir hastaneye sevk edilemez" diye rapor verdiğini 20 Mart 2018'de de "Kırıkkale dışına hava, kara ve deniz yolu ile ambulansla dahi gitmesi hayati tehlike arz etmektedir" denildiğini kaydeden Saymaz yazısının devamında şunları kaydetti:

9 Nisan 2018'de 'Türkiye'de hiçbir yerde hücre cezası yatamaz' diye hekim raporu yazıldı.

24 Temmuz 2018'de verilen sürekli kanaat raporuna ne demeli?

Alıntılıyorum:

Koğuş kapısı, havalandırma bahçe kapısı açık olmak kaydıyla 24 saat hava almaya çıkabilir." Çakıcı'nın nasırlarını tedavi etmesi için neşter (bistüri) bulundurmasına izin verildi. 20 Aralık 2017'deki sağlık kurulu raporunda şöyle yazıyor: “Acil olarak bistüri 2 adet ile nasırlarını tedavi etmesi, ağrılarından dolayı odasında ve yanında bulundurması uygundur."

S. marka makas taşıması için 23 Haziran 2018'de rapor alındı.

11 Aralık 2017'deki sağlık kurulu raporunda, “Cezaevi kantininde bulunmayan eski Kars kaşarı peyniri tüketmesi uygundur" deniyor. Buğulama ve ızgara da diyetindeki en önemli başlık.

5 Ocak 2018 tarihli diyet raporu şöyle:

“Haftada üç gün balık ve iki defa ızgara köfte yemesi, cezaevinin belirlediği lokantadan buğlama ve ızgaranın avukatları tarafından cezaevine teslim edilmesi uygundur."

Diyette, haftada bir kilo kaymak, taş fırında pişirilmiş Trabzon ekmeği ve Kâbe hurması da yer alıyor.

Dahası var.

26 Nisan 2018'deki diyet raporu lüks bir menüden farksız:

“İlaveten yedi gün çorba, brokoli, enginar, makarna, pilav, sulu İzmir köfte, terbiyeli ekşili köfte ve bamyayı cezaevinin
tayin ettiği restauranttan avukatı tarafından (alınıp) teslim edilmesi uygundur. Yemekler cezaevi yemekhanesinde
pişirilmemelidir. Çorbanın ve yemeklerin türleri doktorun hastaya söylediği gibi her gün değişebilir. Her gün temin
edilmelidir."

Y. marka çatal, N. marka kaşık için de rapor yazıldı. Böyle bir öğünden sonra kahve iyi giderdi! Bilhassa S. markadan… 8 Mart 2018'deki sağlık kurulu raporunda şu yazıyor:

“Kafein ihtiyacı için hastalıkları nedeniyle S. marka kahveyi dünyanın değişik yerlerinde kullandığı için French press
bardak ile burada, avukat ve ziyaret mahallinde sigara, kahve ve çay içmesi uygundur.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Odasında açık görüş yapabilir"

Çakıcı'ya 22 Haziran 2018'de süresiz sağlık kurulu raporu verildiğini, bu rapor sayesinde Çakıcı'nın, odasına misafir bile ağırlayabildiğini kaydeden Saymaz raporu aktardı:

Çakıcı'nın 16 türde değişik hastalığın altı tanesi ölümcül risk taşımaktadır. Zamanını koyamadığımız, sekiz ay da olur bir senenin üzerinde olur her an ölüm riski taşıdığından hastalıklarından dolayı hayatını kaybetme olasılığı yüksektir.
Birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü derecedeki akrabaları ve yakın arkadaşları ile haftanın 7 günü saat 9-20 arasında hem sağlığı hem morali, helalleşme açısından istediği isimlerle kişi, sayı, adeti koymadan, bu ziyaretler hastayı yeniden
hayata bağlayabilir. Yine de her şeyi Allah bilir. Odasında açık görüş yapabilir.

Sahte rapor verenler beraat etti

Çakıcı'nın, 13 Ağustos 2018'de Sincan 1 No'lu F Tipi Cezaevi'ne nakledildiğini iddiaya göre "emirlerini" yerine getirmeyen müdürü tetik işareti yaparak tehdit ettiğini belirten Saymaz'ın yazısında devamla şu ifadeler yer aldı:

Müdürün şikayetiyle soruşturma açıldı. Çakıcı'yı kurtarmak için 19 Eylül 2018'de rapor yazıldı. Raporda “Spor saatleri haricinde, hasta odasında, otururken, uyuşmalara bağlı sürekli parmak izi egzersizleri yapardı"
denildi.

Sahte raporculara beraat

Çakıcı, Sincan'a gönderildikten yaklaşık 1 ay sonra Kırıkkale Başsavcılığı, İl Sağlık Müdürü Feramiş Ender Güngüneş ve Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi Tekin Akşa'nın aralarında olduğu rapor veren doktorlara operasyon yaptı. Akça, ifadesinde, raporların İl Sağlık Müdürlüğü'nden hazır şekilde geldiğini söyledi. Fizik Tedavi Uzmanı Mustafa Yüksel, korktuğu için imzaladığını kabul etti.

İlhan Kuytak, Çakıcı'nın isteği üzerine rapor düzenlediğini belirtti. Emine Şensoy, raporu imza sırasında Çakıcı'nın avukatının da hazır olduğunu anlattı ve ailesine zarar verebileceği endişesiyle imzaladığını belirtti.

Aile Hekimi Hasan Ergüneş, kahve için rapor vermesini şöyle savundu: Bu kahvenin cafein miktarı azdı. Daha az çarpıntı yapabileceği için tanzim ettim. French pres marka bardakla içmesi noktasındaki kafein dipte kaldığı için daha faydalı olacağını düşündüm.

Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 25 sanığa örgüte yardım, evrakta sahtecilik ve görevi kötüye kullanmaktan dava açıldı.

Dava 9 Şubat 2021'de bitti. Mahkemenin gerekçeli kararına göre örgüte yardım suçundan beraate karar verildi. Diğer suçlarda soruşturma izni verilmesi için Kırıkkale Valiliği'ne yazıldı.

Valilik soruşturma izni vermediği için dava düştü.

 

Independent Türkçe, Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU