İran, 'Gazze' ismini verdiği yeni SİHA'sını tanıttı

İran Devrim Muhafızları Genel Komutanı General Hüseyin Selami, yeni SİHA'nın siyonistlerin saldırganlığına karşı işgal altındaki topraklarda kararlı olanların ebedi gururu olarak Gazze adını taşıdığını söyledi

Gazze isimli İran'a ait SİHA / Fotoğraf: EPA

İran, Filistinlilerin İsrail'e karşı mücadelesi onuruna 'Gazze' ismini verdiği 2 bin kilometre menzilli insansız hava aracını (SİHA) tanıttı.

İran resmi haber ajansı, Devrim Muhafızları'nın 2 bin kilometre menzile sahip yeni SİHA'nın 500 kilogram keşif ve iletişim ekipmanına ek olarak 13 bomba taşıdığını öne sürdü.

Haber ajansına göre, İran Devrim Muhafızları Genel Komutanı General Hüseyin Selami, yeni SİHA'nın siyonistlerin saldırganlığına karşı işgal altındaki topraklarda kararlı olanların ebedi gururu olarak Gazze adını taşıdığını söyledi.

AFP'nin Tesnim haber ajansından alıntıladığı haberine göre, 13 adet bomba taşıma kapasitesine sahip yeni SİHA 10 bin km rakımda saatte 350 kilometre hızla 20 saat uçabilir.

Devrim Muhafızlarına ait internet sitesinde, Selami'nin hızlı konuşlandırma için üretilen ve hızla hareket ettirilebilen 500 kilometre menzile sahip 'Kudüs' radar sisteminin tanıtımını da yaptı.

Reuters haber ajansına göre, Hamas ve İslami Cihad dahil olmak üzere Gazze'deki Filistinli grupların liderleri İran'ın mali ve askeri desteğini çok övseler de, Tahran genellikle herhangi bir silah tedariğini kamuya açık bir şekilde sunmuyor.

Diğer yandan Lübnan Hizbullah'ı ateşkesin yürürlüğe girmesinin ardından İsrail'e karşı tarihi zafer olarak nitelendirdiği olay sebebiyle Filistinli grupları tebrik etti.

Açıklamada 2006 yılında güney Lübnan'da İsrail'e karşı verilmiş savaşa atıfta bulunularak, 'Hizbullah'ın kahraman Filistin halkı ve onların yiğit direnişinin Kudüs'ün Kılıcı ile Siyonist düşmana karşı kazandığı büyük tarihi zaferi kutladığı' kaydedildi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Şarku'l Avsat

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU