MSB: Kuzey Irak'a kara ve hava harekatı başlatıldı

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Pençe harekatında 9 terörist etkisiz hale getirildi" denildi

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada Kara Kuvvetleri topçu bataryaları ve Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı jetlerin atışlarıyla başlayan harekata komando tugaylarının da katıldığı belirtildi. 

Atak helikopterlerinin desteğiyle devam eden harekatla Hakurk'taki mağara ve sığınakların imhası, PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi hedefleniyor.

 

Açıklama şöyle:

Pençe Operasyon Planı çerçevesinde, 27 Mayıs 2019 öğleden sonra Kara Kuvvetleri topçu bataryaları ve Hava Kuvvetlerimizin atışlarını müteakip saat 20.00’de Irak kuzeyinde teröristlerin yuvalandığı bölgelere karşı komando tugaylarımızla bir harekât başlatılmıştır.

Operasyon ATAK helikopterlerimizin de desteğinde planlandığı şekilde devam etmektedir.

Bu harekât ile Hakurk bölgesindeki terör örgütünce kullanılan mağara ve sığınakların imha edilmesi ve teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amaçlanmaktadır.

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, operasyona ilişkin sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı, "Mehmetçiklerimize başarılar diliyorum" dedi.

 

 

Milli Savunma Bakanlığı'ndan operasyonun ayrıntılarına ilişkin yapılan açıklamada ise "Irak kuzeyi Hakurk bölgesinde 27 Mayıs 2019’da başlatılan Pençe Harekatında şu ana kadar 9 terörist etkisiz hale getirildi" denildi.
 

 

Operasyondan ilk görüntüler de yine Twitter'dan paylaşıldı.
 

 

Bahçeli'den Pençe Operasyonu açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli operasyonu ön şartsız desteklediklerini söyledi. Twitter hesabından açıklama yapan Bahçeli "Beklentimiz ve temennimiz terörle mücadelenin Fırat'ın doğusunu da kavraması ve kuşatmasıdır. Aynı durum PYD/YPG içinde de uygulanmalıdır" ifadelerini kullandı.
 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU