Akşener'e yönelik saldırıya muhalefet liderlerinden tepki

CHP lideri, "Meral Hanım’a Rize’de yapılan saldırı kim bilir ileride hangi videonun konusu olacak" ifadelerini kullanırken Karamollaoğlu da "Rize İkizdere ziyaretinde yapılan saldırı siyaset kurumuna yapılmıştır" dedi

Fotoğraf: AA

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Rize'nin İkizdere ilçesini ziyareti sırasında bir grubun sözlü saldırısına uğradı. Sözlü saldırının ardından İYİ Partililer ile saldırıda bulunan grup arasında arbede çıktı. 

Polisin araya girmesiyle sonuçlanan arbedenin ardından Akşener ilçeyi terk etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CHP Genel Başkanı Kemnal Kılıçdaroğlu da saldırının ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Meral Hanım’a Rize’de yapılan saldırı kim bilir ileride hangi videonun konusu olacak. Bu ülkenin dip köşe temizliğe ihtiyacı var. Seçimden korkma Erdoğan! #HemenSeçim" ifadesini kullandı.

"Saldırı siyaset kurumuna yapılmıştır"

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu da Twitter'dan hesabından yaptığı açıkalmada şu ifadeleri kullandı: 

Siyasetçi her yerde halkla buluşma ve fikrini ilan etme hakkına sahiptir. Sayın Meral Akşener'e Rize İkizdere ziyaretinde yapılan saldırı siyaset kurumuna yapılmıştır. Misafirperverliğe yakışmayan bu çirkin davranışı kınıyor, Meral Hanım'a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Türkkan: Kendi memleketinizde de bitiksiniz

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan da paylaşımında şunları kaydetti:

Çayeli’ne de bunları göndermişler provokasyon için.

Yetti mi? - Hayır.

Size kötü bir haberim var: Kendi memleketinizde de bitiksiniz, gözlerimiz ile gördük.

 

Babacan: Saldırıyı kınıyorum

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Twitter'dan paylaştığı mesajda, "Akşener’e Rize’de gerçekleştirilen saldırıyı kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" ifadelerini kullandı. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU