Suriye Ordusu: Menbiç'e Suriye bayrağını diktik

Kremlin: Olumlu karşılıyoruz. ÖSO: Suriye ordusunun Menbiç'e girdiği haberi doğru değil

Suriye ordusunun açıklaması YPG'nin Şam yönetimine yaptığı çağrının ardından geldi. 

YPG'nin açıklamasında şöyle denildi: 

"Halk Savunma Birlikleri (YPG) olarak daha evvel Minbic'ten çektiğimiz güçlerimizi, Frat'ın doğusunda DAİŞ'e karşı yürütülen savaşa aktarıyoruz. Bununla bağlantılı olarak, aynı yurdu, ulusu ve sınırları koırumakla mükellef olduğumuz Suriye hükümeti güçlerini, Minbic başta olmak üzere boşalttığımız yerlerde hakimiyetini sağlamaya ve bu bölgeleri Türk işgaline karşı korumaya davet ediyoruz."

Kısa süre sonra Suriye Resmi Haber Ajansı SANA'ya ordu sözcüsünün açıklamaları düştü. Sözcü, Menbiç'e Suriye bayrağını diktiklerini söyledi:

"Ordumuzun ülkenin her karış toprağında devletin egemenliğini kurma ulusal sorumluluğu ve Menbic sakinlerinin çağrısı üzerine askerlerimiz kente girmiş ve bayrağı göndere çekmiştir.”

Rusya yönetimi memnun

Kremlin'den yapılan açıklamada "Kürtlerin kontrolündeki toprakların Suriye yönetimine geçmesini olumlu karşılıyoruz" denildi. Açıklama Dışişleri Bakanı Mevlet Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Mit Başkanı Hakan Fidan'ın yarın Moskova'ya yapacağı ziyaretin öncesine denk geldi.

ÖSO yalanladı

Suriye muhalefetine bağlı Ulusal Ordu Sözcüsü Yusuf El-Hammoud, Esad güçlerinin Menbiç'e girdiği iddialarını yalanladı.


ABD de boy gösteriyor

Independent Türkçe'nin ulaştığı bilgilere göre, saat 14:00 sularında bir Amerikan konvoyu Menbiç merkezinde devriye yaptı. Bir ABD helikopterinin de Menbiç üzerinde uçtuğu öğrenildi.

Türkiye Menbiç'e askeri operasyon için hazırlık yürütüyordu. ÖSO güçleri de bölgeye yığınak yapmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çarpıcı iddia: Koalisyon Esad güçlerine izin vermedi

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi merkezli Rudaw televizyonu, IŞİD karşıtı uluslararası askeri koalisyona bağlı güçlerin Esad birliklerinin kente girmesine izin vermediğini iddia etti. Sözkonusu koalisyonda Türkiye, ABD, İngiltere, Belçika gibi çok sayıda ülke bulunuyor. 
 


AA: ÖSO, Menbiç cephe hattına takviye birlikler gönderdi

Anadolu Ajansı, ÖSO'nun Menbiç cephe hattına takviye askeri birlikler gönderdiğini duyurdu. Cephe hattına takviye yapan ÖSO grubunun Hamza Tümeni olduğu kaydedildi. Suriyeli muhaliflerin çatı yapılanmalarından biri olan Ulusal Ordu da akşam saatlerinde bir yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Bölge halkının çağrısı üzerine Münbiç'i özgürleştirmek için hazır olduğumuzu bildiririz" denildi.

DAHA FAZLA HABER OKU