Aziz Yıldırım: Bir daha Fenerbahçe'de görev almayacağım

Fenerbahçe Kulübü'nün eski başkanı Aziz Yıldırım, FETÖ'nün "futbolda şike" soruşturmasında kumpas kurduğu iddiasıyla 15'i tutuklu 107 sanığın yargılandığı davanın ardından açıklamalarda bulundu

Eski Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, bir daha Fenerbahçe'de görev almayacağını söyledi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "futbolda şike" soruşturmasında kumpas kurduğu iddiasıyla 15'i tutuklu 107 sanığın yargılanmasına devam ediliyor.

Aziz Yıldırım, İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi karşısındaki binada yapılan duruşmaya verilen aranın ardından eski yöneticiler Şekip Mosturoğlu, Ömer Temelli, İlhan Ekşioğlu, Mahmut Uslu ve Selim Kosif ile bir dinlenme tesislerinde açıklamalarda bulundu.

Eski Fenerbahçe Kulübü Başkanı, sözlerine kendilerine destek verenlere teşekkür ederek başladı.

Davanın Aziz Yıldırım ve arkadaşları değil, Fenerbahçe davası olduğunun altını çizen Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

"3 Temmuz'da başlayan FETÖ operasyonuyla beraber yapılan davaların bir neticesidir çünkü biz davacıyız. Buraya geldiğimde gördüğüm manzara iyi değildi. Uzun zamandır gelmemiştim ortalık boştu. Çok fazla yalan dinledik. 'Her şeyi FETÖ'mü yaptı' gibisinden bir şeyler söylüyorlar. Ben 14 Şubat 2012'de 'Memleket elden gidiyor' demiştim."

FETÖ'nün yaptığı operasyonla Türkiye'de 250 insanın şehit olduğunu belirten Aziz Yıldırım, "Hepsi FETÖ'nün yapmış olduğu örgütlü bir operasyondur. Bugün statlarda bitmemiştir, devam edecektir, bitmeyecektir. 40-50 yılda oluşmuş bir örgütü 3-5 yılda kaldıramazsınız. Herkes uyanık olsun. Fenerbahçe camiasına söylüyorum, birlik beraberlik içinde olun ve bölünmeyin" diye konuştu.

"Hepimizin ortak paydası Fenerbahçe"

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'nin tüm Fenerbahçelilerin ortak paydası olduğunu kaydetti.

Fenerbahçeliler olarak üst kimliklerinin Fenerbahçe olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Ne Aziz Yıldırım, ne Ali Koç tarafında olun. Hepimizin ortak paydası Fenerbahçe. Burada FBTV'yi gördüm, mutlu oldum. Benim doğum günümü bile kutlamadılar. Bu kanalı ben kurdum, ben yaptım. Üst kimliklerimiz Fenerbahçe, bizim alt kimliklerle işimiz yoktur. Öyle olursa parçalanırız" ifadelerini kullandı.

Birliğin bozulması durumunda Fenerbahçe'yi daha kötü günlerin beklediğini dile getiren Aziz Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı:

"Fenerbahçe'nin seneye daha iyi olması için destek vermeliyiz. Fenerbahçe biterse bizim her şeyimiz biter. Fenerbahçe için başkanlığı bir daha yapmayacağım herkes bilsin. Bir daha Fenerbahçe'de görev almayacağım bunu herkes bilsin. 20 yıl hayatımı verdiğim bir yer için küsmem darılmam veya ondan vazgeçmem gibi bir durum olamaz. Yönetimde kim olursa olsun Fenerbahçe için hepimiz destek olacağız."

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU