Hamas lideri İsmail Heniyye ile görüşen Karamollaoğlu'ndan iktidara çağrı

SP lideri Temel Karamollaoğlu, "İktidarı ve İslam ülkeleri başta olmak üzere tüm ülkeleri, bir kez daha acilen terör devleti İsrail’e; siyasi, ticari, askeri ve diplomatik olarak cevap vermeye davet ediyorum" ifadelerini kulllandı

Fotoğraf: AA

 Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile telefonda görüştü.

Saadet Partisi'nden yapılan açıklamaya göre, Karamollaoğlu, görüşmede, Türkiye'nin, Filistin halkının ve haklı mücadelesinin her daim yanında olduğunu ve olmaya da devam edeceğini Hamas liderine iletti.

Temel Karamollaoğlu, İsrail'in işgalci tavrına ve devlet terörüne karşı mücadele veren Hamas lideri Heniyye ile sürece dair diyalog halinde kalacaklarını belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İktidara çağrı

Karamollaoğlu  da görüşmeye ilişkin Twitter hesabından şunları kaydetti:

Dün gece, Hamas Lideri değerli kardeşim İsmail Haniyye ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdik. Ne yazık ki Filistin’de hayatını kaybeden çocuk, genç, yaşlı sivillerin sayısı her geçen gün artıyor.

Türkiye olarak, Filistin halkının ve haklı mücadelelerinin her daim yanında olduğumuzu ve olmaya da devam edeceğimizi ifade ettim. İsrail’in işgalci tavrına ve devlet terörüne karşı mücadele veren Hamas ile sürece dair diyalog halinde kalacağımız hususunda da mutabık kaldık. İşgalci İsrail, Kudüs’e, Gazze’ye ve Mescid-i Aksa’ya yönelik terör saldırılarına devam ediyor. İktidarı ve İslam ülkeleri başta olmak üzere tüm ülkeleri, bir kez daha acilen terör devleti İsrail’e; siyasi, ticari, askeri ve diplomatik olarak cevap vermeye davet ediyorum.

 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU