Beşar Esad'ın kuzeni Mahluf, Suriyelilere ‘kapsamlı çözüm müjdesi’ verdi

Mahluf geçtiğimiz aylarda ‘savaş lordlarının çeşitli hilelerle mallarına el koymasının’ ardından Esad’a müdahale çağrısında bulunmuştu

Fotoğraf: Twitter

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad’in kuzeni Rami Mahluf ‘Suriyelilere Müjde’ başlıklı videosunda “Gelecek aylarda kapsamlı çözüm olacak” dedi.

Son birkaç aydır yazılı açıklama yapmakla yetinen Mahluf, Suriye’nin başkenti Şam yakınlarındaki evinden çektiği video ile Suriyelilere hitap etti.

Mahluf, görüntülerde şu ifadeleri kullanıyor:

“Kapsamlı çözüm önümüzdeki aylarda olacak ve bir mucize olacak. Çünkü bütün Suriyeliler bunu onaylayacak. Tüm dünya Suriyelilerin mucizesine tanık olacak. Bugün önemli olan Suriyelilere bu mesajın duyurulmasıdır. Çözüm mucize olacak. Nasıl? Yöntem nedir? Bu, kendime sakladığım bir mesele. Suriyeliler krizin bitiş aylarını yaşıyorlar. Bu çözümün gerçekçi ve Suriyelilerin acılarının sonu olmasını temenni ediyorum.”

Daha önceki videolarında yaptığı eleştirilerin merkezine ‘savaş lordlarını’ yerleştiren Mahluf’un bu seferki açıklamasında bu konuya değinmemesi de dikkati çekti.

Mahluf geçtiğimiz aylarda ‘savaş lordlarının çeşitli hilelerle mallarına el koymasının’ ardından Esad’e müdahale çağrısında bulunmuştu. Mahluf, rejime bağlı güvenlik unsurlarının ofislerinden birine baskın düzenleyerek şirketlerinin tüm belgelerine el koyduğunu belirtmiş ve Esad’e hitaben “Siz veya herhangi bir kamu kuruluşu neden kayıtsız kalıyorsunuz?” diye seslenmişti.

Bundan bir yıl öncesine kadar rejimin çevresinde bulunan en önemli iş adamları arasında gösterilen Mahluf, yayınladığı videolarda ‘savaş lordları’ diye nitelediği kişilerden evine el konulması gibi bir dizi tehditler aldığını açıkladı. Mahluf’un bu açıklaması Esad ailesi içerisinde meydana gelen anlaşmazlığın ardından geldi. Ayrıca Suriye hükümeti bu süreçte, Suriye Telekom Şirketi’ne (Syriatel) yeniden ruhsat çıkarmak için şirketin sahibi Mahluf’tan 132 milyar Suriye lirası istedi. Mahluf ise talep edilen meblağın şirketin batmasına sebep olacağını belirterek ödemeyi reddetti. Bunun üzerine Suriye hükümeti Mahluf’un bazı mallarına el koydu, yurtdışına çıkış yasağı getirdi ve rejim ordusunun ele geçirdiği topraklarda Mahluf’a ait yatırımları iptal etti.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Şarku'l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU