Binance'e ABD'de soruşturma açıldı

ABD Adalet Bakanlığı ve Milli Gelirler Dairesi'nin kara para aklama ve vergi konuları dolayısıyla Binance'e soruşturma açtığı belirtildi

Cayman Adaları'nda kurulan Binance'ın Singapur'da bir ofisi bulunuyor. Bunun yanında borsanın belirli tek bir merkez ofisi bulunmuyor / Fotoğraf: binance.com

ABD Adalet Bakanlığı ve Milli Gelirler Dairesi dünyanın en büyük kripto para borsası Binance'e soruşturma açtı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bloomberg'e konuşan bir kaynağın verdiği bilgiye göre soruşturmada para aklama ve vergi suçu konularında araştırma yapan yetkililer Binance'ın operasyonları konusunda bilgi sahibi olan kişilerden bilgi istedi.

Cayman Adaları'nda kurulan Binance'ın Singapur'da bir ofisi bulunuyor. Bunun yanında borsanın belirli tek bir merkez ofisi bulunmuyor.

Binance sözcüsü Jessica Jung, şirketin tüm yasal yükümlülüklerini ciddiyetle ele aldığını ve regülatörlerle temas halinde bulunduğunu belirtti. Şirketin söz konusu soruşturmayla ilgili herhangi bir yorumda bulunmadığını belirten sözcü para aklamayla mücadele konusundaki prensiplere uyum programı oluşturmak için çok çalıştıklarını ifade etti.

Binance, geçtiğimiz günlerde para çekme işleminin geçici olarak durdurmuş ve şirket bir süre sonra yeniden para çekme işlemlerinin başladığını duyurmuştu.

Türkiye’de de yakın dönemde Thodex ve Vebitcoin adlı kripto para borsası kurumlar hakkında soruşturma başlatılmıştı. Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer yurtıdışına kaçarken şirketin 6 yöneticisi tutuklanmış, Vebitcoin soruşturmasında ise şirketin CEO’su İlker Baş’ın da aralarında olduğu 4 kişi tutuklanmıştı.

 

BloombergHT, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU