Ocaktan: AK Parti'nin hikayesi kendim ettim kendim buldum…

"Şu anda Türkiye’yi zor durumda bırakan en hayati mesele ekonomik krizden çok yönetim krizidir"

Fotoğraf: YouTube

Geçmişte AK Parti’den milletvekilliği yapan Karar yazarı Mehmet Ocaktan, iktidarı “siyasi aklı kriz dönemlerinde işletemediği” gerekçesiyle eleştirdi.

Ocaktan, bugünkü köşe yazısında 20 yıllık AK Parti iktidarının son zamanlarda sergilediği resmi görünce “Galiba kaybedişin hikayesi hep böyle yazılıyor” gibi bir hisse kapıldığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Sokaktaki insan için bile görünür hale gelen bir gerçek var ki, siyasi aklın özellikle kriz dönemlerinde işlemez hale gelmesi yüzünden iktidarın eli ayağına dolaşmış bulunuyor” diyen Karar yazarı, şunları yazdı:

Maalesef şu anda Türkiye’yi zor durumda bırakan en hayati mesele ekonomik krizden çok yönetim krizidir. Bir ülkenin ekonomik kaynakları sınırlı olabilir, zaman zaman konjonktürel olarak finansal daralmalar da yaşanabilir. Ancak iktidarlar zamanında gerekli tedbirleri alarak, en azından krizlerin uzun ömürlü olmasını önleyebilirler. Bu krizler kendi ürettiği krizler olsa bile…

Bugün AK Parti iktidarında öylesine bir yanlışlıklar silsilesi yaşanıyor ki makul bakış sahibi herkesin, bir iktidarın kendisini vuracağını bile bile özel krizler üretmesini anlaması mümkün değildir.

Mesela Merkez Bankası başkanlarının adeta mevsimlik işçi gibi değiştirilerek Türkiye’nin finansal görünürlüğünü zedelemek, kurumsal güveni yok etmek böyle bir aklın eseridir.

Bizzat iktidar tarafından üretilen ve artık sokaktaki insanın bile “128 milyar doları gördün mü?” diye sloganlaştırdığı durum böyle bir beceriksizlik halinin ilanıdır.

Tam kapanma günlerini düzenleyen genelgeyi bile doğru dürüst yazabilecek akıldan mahrum olan ve bu yüzden de üreticiyi, tüketiciyi, esnafı isyan etme noktasına getiren bir iktidar için “iç” ya da “dış düşman”a ihtiyaç olabilir mi?

Lebaleb kongrelerle salgını azdırıp sonra da esnafı kepenk kapatmak zorunda bırakan bir iktidarı, bu tür akıl dışı bir davranışa muhalefet zorlamış olabilir mi?

Eğer, devleti toptan bir kişinin aklına emanet eden yeni “Türk tipi” rejim, salgın için hayati öneme sahip aşıyı bile temin edemezken ülkenin dışişleri bakanı çıkıp “Turisti gören herkesi aşılayacağız” diyerek bir kara mizah örneği sergiliyorsa, o ülke kötü yönetiliyor demektir.

 

Karar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU