İçişleri Bakanlığı yetkililerinden "ped satışı" açıklaması

Bakanlığın kafa karışıklığına sebep olan genelgesi sebebiyle marketler ped satışı gerçekleştirmiyor. Ancak bakanlığa göre "ped satışı yasak değil"

Fotoğraf: Twitter / @goncatokyol

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle Türkiye’nin tam kapanmaya gittiği günlerde İçişleri Bakanlığı’nın “zorunlu olmayan ürünlerin marketlerde satılmamasına” dair yasak kararı, kafa karışıklığına neden oldu. Bakanlığın genelgesi dolayısıyla marketler, hijyenik ped satışlarını durdurdu ancak İçişleri, “yasak olmadığını” belirtti.

Regl yoksulluğu ile savaşmak adına kurulan Konuşmamız Gerek Platformu Başkanı İlayda Eskitaşçıoğlu, “Genelge metninin hiçbir yerinde menstürel ürünler geçmediği için dev bir kafa karışıklığı yaşanıyor. Hijyenik ped, tampon gibi ürünler lüks kozmetik ürünü değil, temel ihtiyaçtır. Satış yasağının uygulanmaması gerekir” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hürriyet gazetesinden Ece Çelik’in haberine göre, İçişleri Bakanlığı yetkilileri de pedlerin hijyenik madde kategorisine girdiğini belirterek, “Öyle bir yasak yok” ifadesini kullandı. 

Bakanlığın açıklamasına rağmen marketler hijyenik ped satışını gerçekleştirmiyor. Bakanlığın genelgesini gerekçe gösteren marketler aynı şekilde prezervatif gibi ürünlerin satışını da yapmıyor. Hükümetin kafa karışıklığını gidermek için bir genelge yayınlayıp yayınlamayacağı bilinmiyor.

Sosyal medyada tepki çeken durum için “PedYasaklanamaz” etiketi altında binlerce mesaj paylaşıldı.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU