İYİ Partili Usta: Türkiye'de esnaf zekata muhtaç hale geldi

Hükümetin politikalarını eleştiren Usta, "Ülkenin sorunlarını çözmekte zorlanan iktidar Türkiye’yi yönetemiyor" dedi

Fotoğraf: AA (arşiv)

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Erhan Usta, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, ülke ekonomisi gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Merkez Bankasının politika faizini yüzde 19’da sabit tuttuğunu bunun piyasaların beklentisine uygun olduğunu belirten Usta, taşanan enflasyonun esnafı derinden etkilediğine dikkat çeken Usta Türkiye’de esnafın zekâta muhtaç hale geldiğini söyledi.
 

thumbs_b_c_e9100e50f6abfc04f78f0112039cb8ba.jpg
Fotoğraf: AA


"Enflasyonun sebebi yüksek faizse o zaman faizi aşağı çekin"

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun düşük faizle ilgili eski açıklamalarını hatırlatan Usta, “Piyasa beklentilerine uygun ancak Merkez Bankası Başkanı’nın daha önce konuştuklarına bakarsak aslında daha farklı bir tutum bekleniyordu. Bugüne kadar hep enflasyonun temel sebebinin yüksek enflasyon olduğunu ifade eden bir akademisyen, bir siyasetçi aynı zamanda bir gazeteci, bugün o zaman sözünüzün arkasında durun, bugün Türkiye’de enflasyonun sebebi yüksek faizse o zaman faizi aşağı çekin" dedi.

Usta şöyle devam etti:

Türkiye’nin sorunlarını çözmekte zorlanan iktidar Türkiye’yi yönetemiyor. Bir yıldır iş yerini açamayan bir esnaf var, fakat devletten destek alamayan her gün durumu daha zorlaşan bir esnaf kesimi var. Türkiye’de esnaf zekâta muhtaç hale gelmiştir. Bu hiç karşılaşmadığımız bir şeydi, esnafı bu hale getiren de hükümetin esnafı gözardı eden uygulamalarıdır. Çiftçinin ürününün çöpe döküldüğü bir Türkiye manzarası yaşıyoruz. Çiftçinin ürünü para etmiyor, diğer taftan aynı ürünü büyükşehirlerde çok yüksek fiyatlarda tüketmek zorunda kalıyoruz ve hükümet bu konuda hiçbir tedbir almıyor. İntihar olayları arttı, ulusal medyanın üzerinde baskı var bir kısmı yazamıyor ama her gün birkaç tane intihar vakasıyla karşılaşıyoruz. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU