Fatih Erbakan: Artan intiharların nedeni pandemi ile derinleşen ekonomik sıkıntılar

Yeniden Refah Genel Başkanı Erbakan, "Gelir dağılımı adaletsizliğinin, kaynakların adil bir şekilde paylaşılmamasının ülkemizin çok önemli bir yarası olduğu gerçeği, bu son intihar vakalarıyla bir kez daha açıkça ortaya çıkmış oldu" dedi

Fotoğraf: Yeniden Refah Partisi 

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan yaptığı yazılı açıklamada, peş peşe gelen intihar haberlerinin ülkeyi derinden sarstığını, bunun milletimizin içinde bulunduğu sosyo-ekonomik sorunların boyutunu ve bu sorunların ortaya çıkardığı ruhsal ve psikolojik yıkımın etkisini ortaya koyduğunu söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

TÜİK'e göre intiharların nedeni ekonomik sebepler

Sadece Şanlıurfa’da 15-16 Nisan tarihlerinde 4 kişinin peş peşe intihar etmesinin, durumun vehametini gösterdiğini belirten Erbakan, şunları söyledi: 

Elbette ki sebep ne olursa olsun, hiçbir acı, hiçbir sorun intihara gerekçe olamaz, bir insanın kendi canına kıyması asla kabul edebileceğimiz bir durum değildir.  Artan intihar vakaları ile ilgili değerlendirme yaparken amacımız, ortaya çıkan bu acı tablonun sebeplerini doğru tahlil etmek ve milletimizin tek bir ferdinin dahi intihar etmesine, hayatını sonlandırmasına gönlümüzün razı olmadığını ifade etmektir. TÜİK’in yayınladığı rapora göre 2017, 2018 ve 2019 yıllarında yaşanan intihar vakaları sayısal olarak da, oransal olarak da artmaktadır.  2009-2019 yılları arasında, 10 yılda kayıtlara geçen intihar sayısı maalesef 35 bine yaklaşmıştır. Yine TÜİK verilerine göre bu intiharlar arasında “ekonomik sebepli” olanlar 1. Sırada yer almaktadır. Kayıtlara  “Aile Geçimsizliği”, “Geçim Zorluğu”, “Ticari Başarısızlık” olarak geçen sebeplerin tamamı ekonomik sıkıntıların intihar vakalarındaki etkisini göstermektedir. Bu intiharlar, yıllardır üretime ve istihdama dayalı olmayan, borçla, krediyle, yüksek faiz getirisi için ülkeye giren sıcak para ile yürütülen ekonominin ağır sonuçlarıdır.

Pandemi ile derinleşen ekonomik sıkıntılar intiharları arttırdı

İntiharlara sebep olarak, 20 yıldır uygulanan borç-faiz, beton-çimento ekonomisini, kaynak ve imkanların millet yerine imtiyazlılara aktarılması olduğunu savunan Erbakan, “Özellikle son bir ayda yaşanan tüm intihar vakalarının arkasında Pandemi süreciyle daha da ağırlaşan hayat şartları, daha da derinleşen ekonomik sıkıntılar bulunmaktadır" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

                     

DAHA FAZLA HABER OKU