Stoltenberg: Rusya'nın onbinlerce askeri hala Ukrayna civarında

Stoltenberg açıklamasında, Rusya'nın çok sayıda silahı ve askeri malzemeyi de burada tuttuğunu gördüklerini söyledi

Fotoğraf: AA

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Brüksel'deki AB savunma bakanlarının toplantısı öncesi açıklamalarda bulundu.

Rusya'nın Ukrayna civarında geçen haftalarda ciddi miktarda askeri yığınak yaptığını hatırlatan Stoltenberg, "Rus askerlerinin sayısında bir miktar azalma gördük ancak on binlercesi hala duruyor" dedi.

Stoltenberg, Rusya'nın çok sayıda silahı ve askeri malzemeyi de burada tuttuğunu gördüklerini söyledi.

Stoltenberg, Rusya'nın Karadeniz'de bazı kısıtlamalar yaptığını, Kerç Boğazı'ndan Azak Denizi'ne girişi kısıtladığını belirterek "NATO bu nedenle ihtiyatlı olmak ve gelişmeleri yakından takipetmek zorunda" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Donbass'ta yaşanan gerilim

Rusya geçen aylarda, Ukrayna'nın güneydoğusundaki Donbass bölgesine askeri birliklerini sevk etmişti. Bunun üzerine Ukrayna, Avrupa Birliği ve ABD'den tepkiler gelmişti.

Ukrayna Savunma Bakanlığı, Donbass'taki durumun kötüye gitmesi halinde ABD'nin Kiev'e destek sunma sözü verdiğini açıklamıştı. 

ABD, Rusya'yı Ukrayna'da 'istikrarı bozucu' eylemlerde bulunmakla suçlamıştı. ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'in "Rus saldırganlığının artması durumunda Washington, Ukrayna'yı yalnız bırakmayacak" dediği belirtilmişti.

Rusya ise yaptığı açıklamada, bölgedeki birliklerin bir tehdit olmadığını ifade etmişti. Rusya ilerleyen tarihlerde de bölgedeki birliklerin bir kısmını geri çekmeye başlamıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU