Trafik Haftası’nda sosyal medya kampanyası: #TrafikKazalarınaDurDe

Trafik kazası mağdurları ve ünlüler Trafik Haftası'nda kamu spotlarıyla kazalara "dur" demek için kamera karşısına geçti

Trafikte Haklarım Derneği, 1-7 Mayıs Trafik Haftası'nda her yıl binlerce can kaybına neden olan kazaların önlenmesi ve trafik kurallarına uyulması konusunda farkındalık yaratmak için ünlü isimler ile trafik kazası mağdurlarının yer aldığı kamu spotları hazırladı.

Derneğin geçen yıl Trafik Haftası dolayısıyla sosyal medyada başlattığı "Trafik Kazalarına Dur De İletişim Kampanyası" projesi kapsamında, bu yıl İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğünün desteğiyle 45'er saniyelik 8 kamu spotu videosu çekildi.

Kamu spotları için sanatçı Haluk Levent, oyuncu Ecem Özkaya, oyuncu ve trafik kazası mağduru Temmuz Karikutal ile kazada kuzenini kaybeden Yasemin Usta, annesi, kardeşi ve oğlunu yitiren Serdar Evlin, eşini kaybeden Selma Evlimen ve kazada iki bacağını kaybederek engelli kalan Mürsel Aktaş kamera karşısına geçti.

Ünlü isimler ve trafik kazası mağdurları, videolarda kendilerinin ya da yakınlarının geçirdiği kazaları anlatıp, kazaların önlenmesinde kurallara uymanın önemine dikkati çekerek, "Trafik kazalarına dur de." mesajı verdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı Trafik Hizmetleri Başkanlığının da destek verdiği proje kapsamında hazırlanan kamu spotları, bugün itibarıyla televizyon kanallarında ve sosyal medyada yayınlanmaya başladı.

Vatandaşlar çektikleri farkındalık videolarıyla kampanyaya destek verebilecek

Kampanyaya destek olmak isteyen kişi veya kurumlar, kamu spotlarını ya da kendi videolarını çekip paylaşarak trafik kazaları konusunda farkındalığın artmasını sağlayabilecek.

Vatandaşlar, trafikte en fazla rahatsız olduğu sorunları ve kaza faktörlerini belirleyip, bu sorunlarla ilgili kurallara uymayanları uyardıkları bir videoyla projeye katkı sunabilecekler. Videonun sonunda ise kırmızı kalemle "dur" yazdıkları elleriyle trafik polisleri gibi "dur işareti" hareketi yaparak, herkesi bu farkındalığa davet edecekler.

Ayrıca, söz konusu şartları uygulayanlar, kendi fotoğraflarını çekip "#TrafikKazalarınaDurDe" etiketiyle sosyal medya hesaplarından paylaşabilecekler.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU