CHP'den Soylu'ya "Murat Karayılan" tepkisi: Hangi mağarada olduğunu biliyor ve yıkmıyorsan, namertsin

CHP'li Özkoç, "Adam İçişleri Bakanı, jandarma, polis emrinde, onları arkasına alıyor kabadayı. Yukarıda da Tayyip Erdoğan var. Damadı da ikisi beraber yediler, ortada yok" diye konuştu

Fotoğraf: AA

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Murat Karayılan mağarasından dışarı çıkamıyor şu anda. Zavallı sporu da mağarasında yapıyor" sözlerine "Karayılan'ın hangi mağarada olduğunu biliyor ve o mağarayı onun başına yıkmıyorsan, sen namertsin" diye tepki gösterdi.

Bakan Soylu, NTV'de katıldığı yayında PKK liderlerinden Murat Karayılan'ın mağaradan dışarı çıkamadığını belirterek "Çıkmasını bekliyoruz da çıkamıyor. Zavallı sporu da mağarasında yapıyor. Onlar benim ne demek istediğimi anlarlar" diye konuşmuştu.

Özkoç, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Soylu'nun ifadelerine tepki gösterdi.

"Asıl zavallı olan İçişleri Bakanı Soylu'dur"

Soylu'nun sözleri hatırlatılarak değerlendirmesi sorulan Özkoç şunları kaydetti:

Karayılan zavallı birisidir, doğru. Ama asıl zavallı olan İçişleri Bakanı Soylu'dur. Eğer Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı olarak sen o makamda oturuyor, Karayılan'ın hangi mağarada olduğunu biliyor ve o mağarayı onun başına yıkmıyorsan, sen namertsin.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Damadı da ikisi beraber yediler"

Bir soru üzerine alkollü içecek satış yasağına da değinen Özkoç, Avrupa ülkelerinde, salgından bağımsız olarak 22.00-06.00 saatleri arasında ve 18 yaş altındakilere uygulandığını anımsattı.

Kapanmanın, salgının artmaması için yapıldığına işaret eden Özkoç, "Alkolle ne alakası, bilimsel olarak ne karşılığı var? 'Ben yaptım oldu'. Yaptıkları işin hiçbir karşılığı yok. Bir kabadayılık, millete karşı bir efelenme. Adam İçişleri Bakanı, jandarma, polis emrinde, onları arkasına alıyor kabadayı. Yukarıda da Tayyip Erdoğan var. Damadı da ikisi beraber yediler, ortada yok. Bunun verdiği güçle, Soylu atıyor tutuyor, millete karşı efeleniyor. Ama milletin onlardan sorulacak hesabı var, günü ve saati gelecek, o hesap sorulacak" diye konuştu.

Pekcan tepkisi: 'Bilmiyordum' diyebilir

CHP'li Özkoç, Eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan hakkındaki bir soruya da "Erdoğan, 'Ben Abdullah Öcalan'ın kardeşinin kırmızı bültenle arandığını bilmiyordum' diyordu ya, şimdi de 'Bakan yaptığım bu kişinin o dönemler böyle bir şekilde arandığını ve üçkağıtçı olduğunu bilmiyordum' diyebilir. Ama Türkiye Cumhuriyeti'nde, Erdoğan'ın bu sözlerinin bir karşılığı ve itibarı var mıdır, onu da ben bilmiyorum" yanıtını verdi.

 

 

 

 

AA


 

DAHA FAZLA HABER OKU