Yeniçağ yazarı: Tam kapanma var, para yok

“Erdoğan bil ki vatandaş da sana şöyle yanıt verecek: Tam kapanma var, para yok, AKP'ye oy yok…”

Fotoğraf: AA

Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu, Türkiye’nin yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında 3 haftalık tam kapanma kararı almasına rağmen hükümetin bir yardım paketi açıklamamış olmasını eleştirdi.

Uğuroğlu, bugünkü köşe yazısının “Tam kapanma var, para yok” başlıklı kısmında vatandaşın bu dönemde yardım alamamasının sandıkta sonuçları olacağını ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yeniçağ yazarının köşesinin ilgili kısmı şöyle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tam kapanma kararlarını açıkladı. Kapanma kolay ancak yaşamak çok zor. İnsanca yaşamak için insanlara para lazım. Tam kapanma var ama para yok. İnsanlar 3 hafta evlerinde yatacak, para kazanamayacak ama yaşamak için para harcayacaklar.

Soru şu: Devlet vatandaşına 3 hafta nasıl bakacak? 128 milyar doları 128 lira gibi harcar, yandaş yatırımcıya rant sağlarsan, ekonomiyi yanlış yönlendirirsen, gösterişli yaşam için saraylar yapmaya devam edersen, betona yatırım yapar, üretime yapmazsan, yandaşlarına vergi indirimleri verir, geçilmeyen köprü, tünel, yol, havaalanı için bütçeden milyarlar akıtırsan, yanlış dış politika nedeniyle dış kredi bulamazsan olacağı budur:

Erdoğan bil ki vatandaş da sana şöyle yanıt verecek: Tam kapanma var, para yok, AKP'ye oy yok…

 

Yeniçağ, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU