Define avcısının yardımıyla tavan arasındaki gizli hazineyi buldular

Define avcısı, aileyi kilitli kutunun fotoğraf gibi eşyalar içerebileceği konusunda önceden uyardı

Hazine avcısı, bir ailenin içinde 46 bin dolar para bulunan saklı kutuyu ortaya çıkarmasına yardımcı oldu (YouTube / RediscoverLost)

Bir aile, profesyonel bir hazine avcısının yardımını aldıktan sonra evlerinin döşemelerinde saklı, 46 bin dolar (yaklaşık 385,5 bin TL) dolu bir kutu ortaya çıkardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABD'nin Connecticut eyaletindeki Groton bölgesinde yaşayan ve kendisini bir metal dedektörcüsü ve define avcısı olarak nitelendiren Keith Wille, kendisini internette keşfeden ve aile arasındaki bir söylentinin iç yüzünü ortaya çıkarması için yardımını istemeye kadar veren Massachusettsli bir aile tarafından yakın zaman önce işe alındı.

Onlarca yıldır süren söylentiye göre, ailenin büyükbabası 1950'lerde evin bir yerine, ailenin evi satmadan önce bulmayı umduğu bir kutu nakit para saklamıştı.

Aile daha önce evi aramak için marangozlar tutmuş olsa bile ancak Wille'nin gelişiyle, onun define avcılığındaki uzmanlığı sayesinde tavan arasının altındaki döşeme tahtalarında saklı parayı keşfedebildi.

Define avını gösteren YouTube videosunda Wille, tavan arasını ararken ve bir noktada "Burada birtakım sinyaller alıyorum. Endoskop kameramı alıp döşeme tahtalarının altına ve köşedeki çatlaklara bir göz atacağım" derken görülebiliyor.
 


Arayışı sonunda Wille üzerinde sayılar bulunan "küçük, şerit şeklinde bir parça" keşfetti. Wille, tavan arasının köşesindeki döşeme tahtaları profesyonelce söküp kilitli bir gri kutuyu ortaya çıkardığında, bu parçanın anahtar deliği olduğunu saptadı.

Videoda belirttiği gibi, Wille bu tür bir nesneyi bulurken genelde yanındakilere beklentilerini yükseltmemelerini salık verir çünkü kutulardan çoğu zaman aile fotoğrafları gibi eşyalar çıkar.

Ancak bu olayda, kilitli kutuda toplamda 46 bin dolar (yaklaşık 385,5 bin TL) değerinde 5 bin dolarlık (yaklaşık 42 bin TL) balyalar vardı. WFSB'nin haberine göre paraların tümü orijinal banka bantlarına sarılı halde, 1950'lerde saklandıklarından beri oradaydı.

Video'da Wille bulduklarını incelemeden önce kasanın kapağını açarken, kimliğinin gizli kalmasını isteyen aileye "Aa, şuna bak. 20'likler, 10'luklar görüyorum," dediği duyulabiliyor.

Bu eski para. Büyük Buhran dönemi parası.

Wille'ye göre, balyaların her birinde banka veznedarının numarasıyla birlikte tarih olarak 19 Aralık 1958 yazıyordu. Define avcısı WFSB'ye şunları söyledi: "Bence bu şaşkınlık vericiydi. Sanırım hepimiz şoktaydık."

Ailenin keşfe tepkisine gelince, bir aile üyesi WFSB'ye paranın nihayet bulunduğuna ve söylentinin doğru çıktığına sevindiklerini söyledi.

Kadın, "Doğru olduğuna inandığınız tüm bu hikayenin doğru olup olmadığını bilmiyorsunuz. Sonunda bulunduğuna sevindim" dedi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU