Instagram fenomeni Ponzu "saldırı" sonucu hayatını kaybetti

Soruşturma sürerken, Taylandlı şef "O gün ailemiz fiziksel saldırıya uğradı" dedi

Sahibi Chanan Aksornnan'a düzenlenen saldırıda öldüğü iddia edilen kedi Ponzu (Love Nature / YouTube)

Instagram'da 30 binden fazla takipçisi olan bir kedi, sahibi Instagram aşçısı Chanan Aksornnan'a düzenlendiği iddia edilen saldırıda öldürüldü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Şef Bao Bao" diye bilinen Askornnan, 4 Nisan'da erkek arkadaşıyla Brooklyn'deki McCarren Parkı'nda Ponzu ve diğer 4 evcil hayvanı gezdiriyordu.

Facebook kullanıcısı ChaRee Pim'in olaya dair açıklamasına göre bir erkek çocuğu, Ponzu'nun tasmasının kayışına takıldı ve sonra da kayışı çekti.

Tayca açıklamasında Pim, kedinin kayışından çekilerek sürüklendiğini, "havaya kaldırıldığını", pençelerinin zorla çıkarıldığını ve kanama yaşadığını söyledi.

Askornnan'ın çocuğun ailesinin karşısına dikilip "Az önce ne yaptın sen?" diye sormasının ardından tartışma çıktı.

Çocuğun annesi olduğu düşünülen bir kadın, Askornnan'a "Lanet kedini gezdirdiğinde başına bu gelir, s*rtük" diye cevap verdi.

Daha sonra Askornnan ve erkek arkadaşı diğer iki evcil hayvanlarıyla beraber ailenin saldırısına uğradı. Olayın videosu saldırıyı doğrular gibi görünüyor.

Pazartesi günü çevrimiçi haber sitesi Greenpointers'a verdiği demeçte Askornnan "Aile sadece özür dilememekle veya herhangi bir pişmanlık belirtisi göstermemekle kalmadı" dedi ve ekledi: 

Hemen, fiziksel saldırıya dönüşen sözlü bir tacize başladılar. Üç kadın tarafından yumruklanıp tekmelendim.

Instagram şefine göre Askornnan'ın kimliği açıklanmayan erkek arkadaşının da burnu cerrahi müdahale gerektirecek şekilde kırıldı.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ponzucoolcat (@ponzucoolcat)


7 Nisan'da paylaştığı Instagram gönderisinde şef, kedisinin kazayı takiben "aldığı darbe ve yaralardan ötürü" öldüğünü yazdı. Kedinin kalp rahatsızlığı olduğu iddia ediliyor.

Askornnan "Sarsıldık, söyleyecek söz bulamıyoruz, kalbimiz kırıldı. O gün ailemiz fiziksel saldırıya uğradı. Ne hayvanlara ne de insanlara empati göstermeyen bu failleri bulmak ve suç duyurusunda bulunmak için devam eden bir polis soruşturması var" diye ekledi.
 


Ponzu ve Şef Bao Bao'nun bir grup hayranı, Asya kökenli Amerikalılara yönelik bir dizi saldırının sonuncusu olan olay hakkında Twitter'da tutuklama çağrısında bulundu.

Ines Helene "Ponzu'ya kalp hastalığı teşhisi konmuştu ve Ponzu, papağan Mango'yla arkadaştı" diye yazdı.

Kardeşleri Tofu'yla beraber Asyalı bir aile tarafından evlat edinilmişlerdi. Ponzo ve ailesi bir parkta Asyalılara karşı nefret suçu olduğu düşünülen bir saldırıya uğradı. Ponzo öldü.

The Independent konuyla ilgili yorum almak için New York Polis Teşkilatı'yla irtibata geçti.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU