Biden'ın iklim zirvesinde Macron, Putin'e söz vermek için susturuldu

Fransa Cumhurbaşkanı konuşmasına ABD'nin teknik sorun nedeniyle özür dilemesinin ardından devam etti

ABD'nin ev sahipliği yaptığı İklim Liderler Zirvesi'ne yaşanan tuhaf bir teknik aksaklık sonucu, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un dünya liderlerine yaptığı görüntülü konuşma Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e konuşmasını yapabilmesi için yer vermek amacıyla kesildi.

Canlı yayın kendisi de bu ani değişikliğe şaşırmış görünen Putin'e döndüğünde Fransa Cumhurbaşkanı konuşmasının ortasındaydı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Putin'in, Rusya'nın iklim kriziyle mücadele konusunu ciddiye aldığını belirttiği açıklamasının ardından zirvenin başkanı ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken "teknik sorun" nedeniyle özür diledi ve sözü yeniden Macron'a verdi.

Konferansın başlangıcında ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in açılış konuşmasında sesinin kısa süreliğine gecikmesi ve metal bir vadinin dibinden konuşuyormuş gibi duyulmasına benzer başka aksaklıklar da yaşandı.

Putin, Rusya'nın iklim krizini çözmek için uluslararası işbirliğiyle "samimi şekilde ilgilendiğini" söyledi ve ülkenin 1990'lardan bu yana salımları yarı yarıya azalttığını iddia etti.

Nükleer enerji kaynaklı sera gazının "neredeyse sıfır" olduğunun altını çizen Putin, Rusya'nın karbon fiyatlandırması ve ticareti üzerine deneme projelerine de başladığını söyledi.

Macron da, liderlere herkesin yatırım ve ticaret maliyetlerine çevreyi dahil etmesi gerektiğini ve bunu yapmadan daha yeşil bir ekonomiye geçişin mümkün olmadığını belirtti.

Macron “İklim için harekete geçmek düzenleme, hem de uluslararası düzeyde düzenleme demektir. Karbon için bir fiyat belirlemediğimiz sürece geçiş olmayacak" dedi.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/climate-change

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU