Habertürk yazarı: Olmadı Kaftancıoğlu

"Nereden baksanız tutarsız ve siyasi etikten uzak bu paylaşımlarınız"

Fotoğraf: AA

Habertürk yazarı Kübra Par, Merkez Bankası’nın kaybolduğu iddia edilen 128 milyar dolarlık rezervi konusunda bir mesaj paylaşırken Muğla'nın Bodrum ilçesinde lastik botun batması sonucu sahile vuran cansız bedeniyle gündeme gelen Suriyeli Alan Kurdi’nin fotoğrafını kullanan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nu eleştirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Par, bugünkü “Olmadı Kaftancıoğlu” başlıklı köşe yazısında CHP’li isme şu eleştirileri yöneltti:

“128 milyar dolar nerede?” diye sorabilirsiniz? Muhalefet olarak, Merkez Bankası rezervlerdeki dövizlerin hangi tarihte, kime, nasıl satıldığını sorgulayabilirsiniz. Ama iktidarı eleştireyim diye Suriye’deki savaştan kaçarken mülteci teknesinde boğulup bedeni kıyıya vuran masum bir çocuğu dekor olarak kullanmaya kalkışırsanız, işte o vicdana sığmaz.

Hakikaten yakışmadı Canan Hanım… Hatanızı siz de fark etmiş olmalısınız ki paylaşımı silip yeni bir tweet atmışsınız.  “128 milyar doların doğru kullanılması halinde bu ve benzeri manzaraların oluşmayacağına dikkat çekmeyi amaçlarken Aylan bebeğin hâlâ vicdanlarımıza ağır gelen, unutamadığımız görüntüsünü paylaştığım için vatandaşlarımızdan özür dilerim” demişsiniz.

Ama bu sefer de Merkez Bankası rezervlerinin doğru kullanılması ile mülteci krizi arasında nasıl bir bağlantı kuruyorsunuz diye düşünüyor insan. Hele de partiniz Suriyeli sığınmacılar için yapılan yardımları ağır biçimde eleştirirken… CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu “3 milyon 600 bin Suriyeliye 40 milyar dolar para harcadınız” diye hesap sorarken... Nereden baksanız tutarsız ve siyasi etikten uzak bu paylaşımlarınız.

Kaftancıoğlu, söz konusu paylaşımını eleştirilerin ardından kaldırmış ve özür dilemişti:

 

Habertürk, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU