DSP Genel Başkanı Önder Aksakal: AK Parti 2015'ten beri ulusalcı oldu

Aksakal, "AK Parti iktidarı, özellikle 2015'ten sonraki dönemde biraz daha farklı daha milliyetçi daha ulusalcı kararların altına imza atar oldu" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, "İttifaklar dışında kalmamız mümkün değil. AK Parti 2015'ten beri ulusalcı oldu. Biz de bu çizginin destekçisiyiz" diye konuştu.

Aksakal Polemikhaber'den Kadir Kaplan'a konuk oldu.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile siyasette ittifakların gündeme geldiğini kaydeden Aksakal, "Şimdi her ittifak kendi cumhurbaşkanının seçilebilmesi adına her partiye ve her seçmene yani tanımlaması doğru olursa bir seçmene dahi muhtaç hale geldi çünkü Cumhurbaşkanı seçilebilmesi için birinci turda özellikle seçilebilmesi için yüzde elli artı bir seçmene ihtiyacı var. Şimdi bu açıdan baktığımızda her parti bir şekilde bir ittifakın içerisinde yer alma arayışında olacaktır" diye konuştu.

Aksakal, Demokratik Sol Parti olarak bu sistemin dışında kalabilme ihtimallerinin olmadığını da belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Doğu Akdeniz'deki gerginlik ve Türkiye'nin mevcut dış politikası ile ilgili de tespitlerde bulunan Aksakal açıklamalarına şöyle devam etti:

Geçmiş dönemlerde Kıbrıs konusunda biliyorsunuz özellikle Rum politikalarına daha yakın bir çizgide olan AK Parti iktidarı, özellikle 2015'ten sonraki dönemde biraz daha farklı daha milliyetçi daha ulusalcı kararların altına imza atar oldu. Ve bu gerek Güneydoğu'daki terörle mücadele konularında, gerek Doğu Akdeniz'de gerek Kıbrıs politikalarında Ege politikası hatta Avrupa Birliği politikalarında bugün izlenen uygulamaların, bugün izlenen çizginin biz her zaman destekçisi olduk ve olmaya devam edeceğiz. Çünkü Türkiye'nin hak ve menfaatleri ön plana çıkaran ve ön planda tutan bir politika izleniyor. 

"Dış politikada izlenen rotanın doğru olduğunu düşünüyorum"

İktidarın dış politika konusunda "doğru bir rota" izlediğini düşündüğünü aktaran Aksakal, "Akdeniz'de Türkiye'nin hak ve menfaatlerini korumak ve bunları bir adım daha öteye taşıma noktasında alınan kararlara Demokratik Sol Parti olarak her zaman destek verdik. Özellikle ta Kuzey Irak'tan başlayan ve Akdeniz'e kadar uzanan bölgede küresel emperyalizmin kendince yaratmaya çalıştığı yeni devlet yapılanmasına karşı duruşta olumlu politikalar uygulandı. Doğru kararlar alındı ve Türkiye bugün bu kararları ayakta tutmak zorundadır. Sadece iktidar açısından değil parlamentodaki ya da parlamento dışındaki tüm siyasi mekanizmaların iktidarın yanında bir görüntü vererek dış dünyaya karşı Türkiye'nin gücünü hissettirmesi lazım" diye konuştu.

 

 

 

 

Polemikhaber, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU