Bloomberg: Tosyalı, BMC hissesi için Ethem Sancak ile pazarlık masasında

Bloomberg'in haberine göre Türk çelik üreticisi Tosyalı, BMC'nin yüzde 25'ini elinde bulunduran Ethem Sancak ile pazarlık masasında

Tosyalı Holding'in Katar ortaklığı BMC'de yüzde 25 hissesi bulunan Ethem Sancak ile hisse alımı için görüşmeler yaptığı öne sürüldü / Kolaj: Independent Türkçe

Tosyalı Holding'in BMC'ye ortak olmak için görüşmeler yaptığı öne sürüldü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bloomberg'in haberine göre Türk çelik üreticisi Tosyalı, şirket hisselerinin yüzde 25'ini elinde bulunduran Ethem Sancak ile pazarlık için görüşüyor.

Tosyalı ve Sancak, Bloomberg'in konuyu teyit etmek için yönelttiği sorulara yanıt vermedi. 

Yüzde 49.9’u Katar Silahlı Kuvvetleri’ne ait

Açılımı “British Motor Company” BMC, 1964 yılında kuruldu. Türkiye’nin en büyük ticari ve askeri araç üreticilerinden biri olan BMC, Çukurova Holding ’in Interbank’tan kaynaklanan borçları nedeniyle Mayıs 2013’te Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) geçti. 30 Nisan 2014'te Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından yapılan ihalede Ethem Sancak'a ait olan "Es Mali Yatırım" tarafından 751 milyon TL ye satın alınmıştı.

BMC, yeni sahiplik altında zırhlı araçlar ve tank üretimine odaklanmıştı.

Katar Silahlı Kuvvetler Sanayi Komitesi,  BMC'yi kontrol eden özel amaçlı araç Es Mali Yatırım'ın yüzde 49.9'una sahip. Öztürk ailesi de kalan yüzde 25.1 hisseyi elinde bulunduruyor.

TOGG’dan çekildi

BMC Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, 2017'de başlayan Türkiye'nin Otomobili Girişimi Grubu'na yüzde 19 payla ortaktı. Sancak, 29 Aralık 2020'de Türkiye'nin Otomobili Girişimi Grubu Sanayi ve Ticaret AŞ'nin (TOGG) Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa etmişti.

Tosyalı Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı Eylül 2018'de Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Üyesi olarak atanmıştı. Tosyalı Holding bünyesinde 15 iştirak, 20'yi aşkın tesis bulunuyor. İnternet sitesine göre şirket 3 farklı kıtada üretim yapıyor. 10 bin çalışanı bulunuyor.

 

Bloomberg

DAHA FAZLA HABER OKU