Müzisyen Ezhel, New York Times listesinde yer aldı

Amerikan gazetesi, “Tanımanız gereken 15 Avrupalı sanatçı” başlıklı bir haber yayınladı. Avrupa’nın farklı ülkelerinden müzisyenlere yer verilen listede Türkiye’den rap şarkıcısı Ezhel de bulunuyor

Avrupa pop müziğinin, Eurovision’un "şatafatından" çok daha fazlası olduğu belirtilen haberde, farklı bölgelerin en etkin 15 müzisyeni listelendi.

Listede yer alan Ezhel, haberi Instagram hesabından duyurdu.

 

Ezhel Instagram paylaşımı.jpg
Fotoğraf: Instagram @ezhel06

 

New York Times''taki haberde, gerçek ismi Ömer Sercan İpekçioğlu olan müzisyen hakkında “Türkiye’deki ve onun diasporasındaki müzikseverler için 28 yaşındaki Ezhel, Türk hip-hop müziğinin yükselen yıldızı” yorumu yapıldı.

 

“Türkiye dışından biri, geçtiğimiz yıl rapçi Ezhel’in adını duyduysa, bunun ana sebeplerinden biri şarkılarında uyuşturucu madde kullanımını özendirdiği gerekçesiyle hapse girmesidir. Gerçek ismi Ömer Sercan İpekçioğlu olan Ezhel, bir ay hapiste kalmasının ardından beraat etse de iki suçlamayla karşı karşıya kaldı." 

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 

"Her kesimden insanı Ezhel konserlerinde şarkı söylerken bulabilirsiniz"

New York Times, Ezhel biyografisini yazan müzik eleştirmeni Barış Akpolat’ın da şu sözlerine yer verdi:

“Beyaz yakalılar, başörtülü kızlar, gençler ve onların erkek arkadaşlarını, yani her kesimden insanı Ezhel konserlerinde şarkı söylerken bulabilmeniz mümkün. Bazı politikacılar bu müziği sevmese de onların seçmenleri dinliyor.”

Çok kültürlülük vurgusu

Gazete, Ezhel ile telefon görüşmesi yaptıklarını ve sanatçının başarısını Ankara’da yaşayan ailesinde müzisyenlerin bulunmasına bağladığını belirtti.

Haberde, Ezhel’in annesinin Türkçe’nin yanı sıra Arapça ve Çince şarkı söyleyen bir devlet memuru olduğunu bilgisine de yer verildi.

Müzisyenin “Bu çok kültürlülük, benim dünyaya daha geniş bir perspektiften bakmamı sağladı” şeklinde konuştuğu belirtildi.

 

Ezhel. Instagram. jpg
Fotoğraf: Instagram @ezhel06

 

New York Times haberine göre, Berlin’de yeni albümünün kayıtlarını sürdüren Ezhel, rap müzikteki “mücadele kültürü” nedeniyle bu tarza ilgi duyuyor. 

Ezhel'in, rap sayesinde hayat mücadelesi veya sınıf mücadelesi gibi zorluklara karşı direndiği belirtilen haberde müzisyenin son single’ı "Felaket"ten de söz ediliyor.

 

 

New York Times'in "Tanımanız gereken 15 Avrupalı sanatçı" listesinde Ezhel’in yanı sıra Ghali, Alyona Alyona, Hvl ve Aya Nakamura gibi isimler de yer alıyor.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU