Beyaz Saray: Navalni’nin sağlığından Rusya yönetimi sorumlu

Beyaz Saray Sözcüsü Psaki, Navalni’ye yönelik suçlamaların "uydurma, siyasi motivasyonlu ve adaletsiz " olduğunu vurguladı

Fotoğraf: Reuters

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Rus muhalif Aleksey Navalni'nin açlık grevine başladığı haberlerinden rahatsız olduklarını belirterek, "Navalni'nin sağlığı ve iyiliğinden Rusya yönetimi sorumludur" açıklaması yaptı.

Psaki, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

Rus muhalif Aleksey Navalni'nin bulunduğu hapishanede tıbbi yardım talebinin reddedilmesini gerekçe göstererek açlık grevine başlamasına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Psaki, "Navalni'nin sağlık durumunun kötü olduğu ve başka bir sağlık merkezine gitme istemiyle açlık grevine başlamasından dolayı rahatsızız" ifadesini kullandı.

Psaki, Navalni'ye yönelik suçlamaların "uydurma, siyasi motivasyonlu ve adaletsiz " olduğunu vurgulayarak, şu mesajları verdi:

Rus makamları, hapishanede olduğu müddetçe Navalni'nin güvenliği ve sağlığını sağlamaya çağırıyoruz. Navalni'nin sağlığı ve iyiliğinden Rusya yönetimi sorumludur. Konuyu yakından takip etmeyi sürdüreceğiz. Navalni'nin bir an önce salıverilmesi konusunda çağrımızı yineliyoruz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU