Deniz Zeyrek: Hiç mi ders almıyorsunuz?

Sözcü yazarı hem amirallere hem de AK Parti'ye tepki gösterdi

Fotoğraf: YouTube

Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, 104 emekli amiraln TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un Montrö Boğazlar Sözleşmesi ile ilgili sözleri sonrası başlayan tartışmalara ve Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı’nın "takke ve cübbe" giydiği bir fotoğrafının basına yansımasına ilişkin ortak bir bildiri yayımlamasıyla ilgili bir yazı kaleme aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Zeyrek’in hem iktidara hem de amirallere “Hiç mi ders almadınız?” diye sorduğu yazısının ilgili kısmı şöyle:

104 “emekli amiral” bildiri yayınlamış. Tarikat dergahında apoletin üzerine giydiği cübbe ve takkesiyle ibadet eden “muvazzaf amiral”e, Montrö Anlaşması'nın tartışmaya açılmasına tepki göstermiş. Başında “emekli” sözcüğü ister olsun, ister olmasın, “Amiral/general” ve “Bildiri” sözcükleri yan yana gelince benim artık tüylerim diken diken oluyor. “Yine mi” demeden edemiyorum. Son olay vesilesiyle iki çift sözüm olacak:

– İlki amirallere: Siz nasıl kurmaylık eğitimi aldınız? Zaten muhalefet partileri, gazeteciler, ekranlara çıkan uzmanlar bildiriye yazdıklarınızı açık ve net sıraladılar, sizin gösterdiğiniz tepkinin aynısını, hatta daha fazlasını gösterdiler. Siz de gidin siyaset yapın, gazetecilik yapın, STK'lara üye olun ve bunları o mecralarda açıktan konuşun (nasıl olsa artık emeklisiniz). “(E) amiral/general” etiketiyle yaptığınız bu tür eylemlerinizin memlekete bir faydası olmadığı gibi, her zaman AK Parti tarafından “mağduriyet” kozuna dönüştüğünü ve saçma sapan “darbe tartışmalarına” vesile olduğunu hâlâ öğrenemediniz mi? Hiç ders almıyorsunuz?

– İkincisi AK Partili siyasetçilere: Emekli amirallerin bildirisine tepkinizde haklısınız. Ancak, unutmayın ki bir zamanlar FETÖ'cü general/amirallerin cübbeli takkeli fotoğraflarına göz yumdunuz, görmezden geldiniz ve onlar da 15 Temmuz'da başımıza çıkmak istediler. Şimdi neden başka tarikat ve cemaatlerin kışlaya yerleşmesine seyirci kalıyorsunuz? Hiç mi ders almıyorsunuz?

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU