Prens Harry'nin yakın arkadaşı: Hayatının geri kalanında topluma hizmet etmeyi sürdürecek

J.J. Chalmers, "Harry hizmet etmeye devam edecek çünkü o eski bir asker" dedi

(AFP)

Sussex Dükü'nün yakın arkadaşı, eski bir asker olmasının Prens Harry'nin hayatının kalanında ülkesine hizmet etmeyi sürdüreceği anlamına geldiğini söyledi.

Televizyon sunucusu ve eski Kraliyet Deniz Piyadesi J.J. Chalmer, dükün orduda 10 yıl geçirmesi nedeniyle her zaman "toplumun daha geniş kesimiyle" ilgilenmeyi sürdüreceğini ifade etti.

Harry ve Meghan'ın Oprah'ya verdiği röportaj sorulduğunda Chalmers, The Sun gazetesine şunları söyledi:

Yalnızca bu röportaj boyunca değil öncesinde de Harry bu konuda çok netti, toplumun daha geniş kesimlerine hizmet etmeyi sürdürmek istiyor, özellikle de silahlı kuvvetler camiasının da dahil olduğu gönülden önemsediklerine. 

Harry hizmet etmeye devam edecek çünkü o eski bir asker ve farklı bir yerden olsa bile şu anda yaptığı şey bu. Şu an hepimiz farklı yerlerdeyiz.

Eski askerler toplumun daha geniş kesimlerine göz kulak olur. Ve tanıştığımızdan bu yana bu hedefi paylaşıyoruz.

Chalmers sözlerini şöyle sürdürdü:

Benim için Harry olağanüstü bir eski asker. Ve bana göre bu büyük oranda dünyanın en ünlü eski askeri olduğu için fakat o size yaptıklarının Dave Henson'un veya David Wiseman'ın ya da J.J. Chalmers'ın yaptıklarıyla aynı şeyler olduğunu söyleyecektir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Buckingham Sarayı, şubatta yaptığı açıklamada Harry ve Meghan'ın Kraliyet Ailesi'ne hizmet eden üyeler olarak geri dönmeyeceğini ve geri çekilmelerinin onursal askeri atamaları ve kraliyet himayelerini kaybetmeleri anlamına geldiğini doğrulamıştı.

Sarayın açıklamasında şu ifadeler yer almıştı:

Dükle gerçekleştirdiği görüşmelerin ardından Kraliçe, Kraliyet Ailesi'ndeki görevinden uzaklaşırken kamu hizmeti hayatıyla birlikte gelen sorumluluk ve görevlerin devam etmesinin mümkün olmadığını yazılı olarak doğrulamıştı.

Bu açıklama Sussex Dükü ve Düşesi'ni, "hepimiz hizmete adanmış bir hayat yaşayabiliriz" diye karşılık vermeye sevk etmişti.

Açıklamalarında şu satırlar yer almıştı:

Geçen yılki çalışmalarının da kanıtladığı üzere, Sussex Dükü ve Düşesi, Birleşik Krallık'taki ve dünyadaki görevlerine ve hizmetlerine bağlı kalacak ve resmi görevleri ne olursa olsun temsil ettikleri kuruluşlara sürekli desteklerini sundu.

Hepimiz hizmete adanmış bir hayat yaşayabiliriz. Hizmet evrenseldir.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Umut Can Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU