Bahçeli: Kimse bize Türklük konusunda söz söyleyemez

"Türk milletiyle gönül bağı kopmuş kim varsa bize Uygur Türkleri konusunda laf ediyor, ileri geri konuşuyor"

Fotoğraf: AA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Türklük konusunda kendilerine kimsenin söz söyleyemeyeceği görüşünü dile getirirken “Uygur Türklerinin hüznü yüreğimizdedir” dedi.

MHP lideri Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Uygur Türkleriyle ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

Türk milleti bu coğrafyanın kınına sığmayan kılıcıdır. Özellikle hiç kimse bize Türklük konusunda bir şey söyleyemez. İkazen hatırlatma yapamaz. Uygur Türklerinin hüznü yüreğimizdedir. Lütfen dikkat buyurunuz, Türk milleti ile gönül bağı kopmuş kim varsa bize Uygur Türkleri konusunda ileri geri konuşuyor. Haininden hayasınıza kadar hepsi ağız birliği etmişçesine bilirkişilik taslıyor. Be ey gafiller Türklük sizin ne ara meseleniz oldu? Limassol'deki faşistlerle sizin aranızda ne fark vardır? Niyet sahiplerinin derdi başkadır. Herkes haddini bilsin. CHP böyle demiş, İP şöyle demiş, bizim için sadece gürültü kirliliğidir.

Bahçeli, konuşmasının bir bölümünde Türkiye’nin kadına karşı şiddeti önlemek amacıyla imzaladığı İstanbul Sözleşmesi’nden çıkmasıyla ilgili konuştu.

MHP lideri, “İstanbul Sözleşmesi etrafına yürütülen tartışmalar esef verici boyutlara tırmanmıştır, öyle bir istismar kampanyası devrededir ki kadına şiddet sanki cezasız ve yaptırımsız kalacak” görüşünü dile getirdi.

"İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme haktır"

Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

Bu sakat propagandanın sistematik bir şekilde körüklendiği açıktır. MHP, kadına yönelik şiddeti ön şartsız reddetmektedir. Canilerin hak ettiği cezanın bulması insanlık onuruna saygının gereğidir. Sabahtan akşama kadar TV'lerde şiddeti teşvik eden haber ve dizileri de aynı oranda kınıyoruz. TV dizilerinde kadınlara uygulanan şiddet sahnelerinin kesilmesi, toplumsal duyarlılığın tahkimi çok acil bir ihtiyaçtır. İstanbul Sözleşmesi beklentileri karşılayamamıştır. Toplumsal cinsiyet kimliğine yönelik hükümleri, toplumsal düzeni tehdit etmiştir. Sözleşmeden çekilmek de imzacı ülke adına bir haktır. İstanbul Sözleşmesi'nin Cumhurbaşkanlığı kararıyla feshi doğru ve yerinde bir uygulamadır. İstanbul Sözleşmesi'nin bir maddesini bile okumayanların tahrik diline saplanması vahim bir işarettir. CHP yönetimi taciz vakalarını unutmuş gibi davranarak suyu bulandırmaktır. Zillet ittifakı sürekli krize oynamaktadır. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

TSK'da irtica tartışması

Harp Okulları Yönetmeliği’nde düzenlenen giriş kriterleri arasından, irticai görüşleri benimsememiş olma halinin çıkarılması konusundaki tepkilere dair görüşlerini dile getiren Bahçeli, özetle şunları söyledi:

Düşmanın üzerine Allah Allah nidasıyla yürüyen kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizin töhmet altında bırakılması, irticai tehditlerin odağı haline geleceğinin yüzsüzce ifade edilmesi tepeden tırnağa kara propagandadır. Madem irticai faaliyetlere karşı bu kadar hassastınız, o zaman FETÖ’nün 1980’li yılların başından itibaren askeri okullara nasıl sızdığını, örgüt üyelerinin nasıl kamufle olduklarını ne çabuk hafıza kayıtlarınızdan çıkardınız? CHP’nin isnatları, bazı kiralık kalemlerin yorumları, bazı gazetelerin yayınları sanaldır, yavandır, gerçeklerle bağdaşmamaktadır. Bu zillet cephesine soruyorum; Müslüman Türk milletinin inançlarından ne istiyorsunuz? Türkiye’yi inanan-inanmayan, laik-anti laik diye kamplara ayırdığınız yetmedi mi? Camilerin bombalanacağını şerefsizce gündeme taşıyan FETÖ’cülerin peşine takılmaktan, onların piyonu olmaktan utanmadınız mı? Türkiye laik, sosyal, demokratik ve hukuk devletidir. Ancak irtica tehlikesini kılıf yaparak estirilen İslam düşmanlığına tahammülümüz da söz konusu olamayacaktır.

"Erken seçim yok"

Türkiye’nin bir kez daha erken seçime gitmeyeceğini söyleyen Bahçeli, şunları kaydetti:

Sonbaharda seçim olur diyenler, rüyalarında darı ambarı düşlüyorlar. Kılıçdaroğlu ve İP’e dolanmış yoldaşları, boşuna heveslenmesin, boş yere umutlanmasın, seçim zamanında yapılacak, bu millet ufkunu karartan zilleti önüne kattığı gibi kaçtığı yere kadar kovalayacaktır.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU