CHP lideri Kılıçdaroğlu: Sonbaharda seçim bekliyorum, hazırlanın

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Yıl sonuna doğru seçim bekliyoruz. Sonbaharda seçim bekliyorum, olacak gibi" diye konuştu

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında dün toplanan CHP MYK’nın gündeminde İstanbul Sözleşmesi ve ekonomide yaşanan gelişmeler ele alındı.

Kılıçdaroğlu, ekonomide sıkıntıların olduğunu belirterek kurmaylarına, "Anadolu’yu gezmeye devam edeceğiz. Halka gidip anlatıyoruz. Anlatmaya devam edeceğiz. Mücadeleye devam edeceğiz. Yıl sonuna doğru seçim bekliyoruz. Sonbaharda seçim bekliyorum, olacak gibi" dedi. CHP Genel Başkanı’nın kurmaylarına erken seçim konusunda, "Hazırlanın" talimatını verdiği öğrenildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İstanbul Sözleşmesi için harekete geçildi

Milliyet'ten Mehtap Gökdemir'in haberine göre Kılıçdaroğlu, toplantıda İstanbul Sözleşmesi’nin fiilen yürürlükte olduğunu, İstanbul Sözleşmesi’nin hukuki kazanımlarından geri gidilmemesi gerektiğini ifade ederek, bunun bir hak mücadelesi olduğunu da belirtti. CHP MYK’da İstanbul Sözleşmesi konusunda izlenecek yol haritası da masaya yatırıldı.

Ankara’da toplanan CHP’nin 81 il kadın kolu başkanı kendi illerinde İstanbul Sözleşmesi'ni anlatacak. CHP, İstanbul Sözleşmesi'nin ne olduğunun tam olarak bilinmediği gerekçesiyle kampanyayı kadına yönelik şiddetle mücadele üzerinden yürütecek.

CHP, “Kadına yönelik şiddete son” sloganıyla kampanyayı yürütürken, bu konuda afişler de bastırdı.

Danıştay'a başvuru

CHP Kadın Kolları  İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılmasına dair karara karşı dün Danıştaya başvuru yapmıştı. CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka da yaptığı açıklamada "Erdoğan iktidarı döneminde 18 yılda en az 7 bin 500 kadın sırf kadın oldukları için katledildi. Tanımadığımız ve tanımayacağımız fesih açıklamasının üzerinden 12 saat bile geçmeden 6 kız kardeşimiz daha yaşamdan koparıldı. Tam da bu yüzden 'İstanbul Sözleşmesi kadınların can simididir' demeye devam edeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

 

 

 

 

Milliyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU