Dilipak: Ah gençlik!

“Hamza’yı ‘günah keçisi’ yapıp, onu linç etmek bize bir şey kazandırmaz. Ve tabii onu koruyup, himaye etmek, olayın üstünü örtmek de. Hepimiz suçluyuz”

Fotoğraf: Twitter

Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, lüks bir aracın içinde uyuşturucu kullandığı iddiasıyla sosyal medyada yayınlanan görüntüler sonrası gözaltına alınan ve AK Parti Genel Merkezi'ndeki işinden atılan Hamza Kürşat Ayvatoğlu hakkında bir yazı kaleme aldı.

Dilipak, yazısında herhangi bir ailenin çocuğuna Hamza ya da Kürşad adını bilinçsizce koymayacağını söylerken “Bu bir kimlik beyanıdır. O zaman bu ‘öteki’ biri değil, ‘bizden’ biri. Bu bizim hikayemizdir. Öteki ya da bizden olması da bir yana, biz insanız sonuçta. Ötekileri yakan ateş bizi de yakıyor bugün. Çünkü ateş bacayı sarmış durumda” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Akit yazarı, şöyle devam etti:

Hamza’yı “günah keçisi” yapıp, onu linç etmek bize bir şey kazandırmaz. Ve tabii onu koruyup, himaye etmek, olayın üstünü örtmek de. Hepimiz suçluyuz.

Bakın, kol kırılır yen içinde kalırsa, o kol ya çolak kalır, ya kangren olur kesilir. Kendinizi kandırırsınız. Bir anlık şecaatiniz, belki düşmana zaafınızı göstermemek için taktiğiniz, genel bir tavra dönerse ömür boyu o yanlışın kefaretini ödersiniz. Olması gereken, kolu açıp, yarayı tedavi etmektir.

Kol kırılmıştır. Şimdi, titreme ve kendimize dönme zamanıdır.

Biliyorum, işin içinde siyaset var, işin içinde işadamları var, işin içinde bürokrasi var.. İşin içinde uyuşturucu var, kadın var.. Kumar ve mafyöz ilişkiler vardır. Bu alemde işin içinde mutlaka tehdit vardır, şantaj vardır, rüşvet vardır, torpil vardır. Peki bu memlekette polis ne iş yapar, istihbarat ne iş yapar?! Herkesin bildiği bir “sır” nasıl böyle gizli kalabilir?!

Dilipak, Ayvatoğlu’nun tek örnek olmadığını söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

Bunlar her yerdeler ve sayılar hızla artıyor. Her partide varlar. Artık bu tip insanlar cemaat yapıları içinde de varlar. “Zurnik” tipler hemen bu “kifayetsiz muhteris”lerin etrafını sarıyorlar. Ve kendilerini gizlemek için dini, ideolojik, politik ortamlarda en görünür yerlerde ve en saygın kişilerin etrafında konumlanıyorlar. Adnan Oktar’ın çocukları da böyle yapardı ve şimdi artık bir tane Oktar yok. Oktar’ı yargılayarak yakanızı bunlardan kurtaramazsınız.

 

Akit, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU