Yeni Şafak yazarı: Bir şişelik işi olan yönetmelik

“Fetö ve benzeri yapılanmaların önüne hiçbir yönetmelikle geçemezsiniz”

Fotoğraf: AA

Yeni Şafak yazarı Hüseyin Likoğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) subay ve astsubay yetiştiren Harp Okulları ile Astsubay Yüksekokulları’na giriş şartlarında “irticai ve bölücü görüşleri benimsememiş veya bu faaliyetlere karışmamış olmak” hükmünün değiştirilmesiyle ilgili bir yazı kaleme aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Likoğlu, “Bir şişelik işi olan yönetmelik” başlıklı köşe yazısında şu görüşlerini savundu:

Milli Savunma Üniversitesi Harp Okulları Yönetmeliği ile Milli Savunma Üniversitesi Astsubay Meslek Yüksekokulları Yönetmeliğinde yapılan değişiklik, eski Türkiye heveslilerini ayağa kaldırdı. Değişikliğe niye karşı olduklarını az çok anlıyoruz da bunu Fetullahçı Terör Örgütüne bağlamaları çok komik duruyor.

Birincisi herkesin şunu bilmesi gerekir: Fetö ve benzeri yapılanmaların önüne hiçbir yönetmelikle geçemezsiniz. Yönetmelikle belirleyeceğiniz her türlü şekil ve şemaile girer, bunlar. Ve nitekim kaldırıldığı için kıyametin koparılmak istendiği yönetmelik döneminde Fetullahçı Terör Örgütü neredeyse TSK’yı ele geçirdi.

“Efendim 15 Temmuz’dan ders çıkarılmamış.” Tam aksine ders çıkarılmış ki Fetullahçı Terör Örgütünün TSK’yı ele geçirmesine imkân veren yönetmelikte değişiklik yapılmış. “Efendim cemaatler ve tarikatlar TSK’yı ele geçireceklermiş” bu yeni yönetmelikle.

Öncelikle şunu kabullenmemiz lazım. TSK ele geçirilecek bir yer değil. O zaman sormak lazım: “Kimin elindeki kim ele geçirecek?” TSK, canını ülkesi için feda etmeye hazır olanların hizmet edeceği bir kurumdur ve her Türk vatandaşının ayrım yapmaksızın bu kurumda görev almaya hakkı vardır.

Likoğlu, yazısında itirafçı bir askerin verdiği ifadeyi de hatırlatarak şunları söyledi:

Değiştirilen yönetmeliğin Fetullahçılar için ne anlam ifade ettiğini son YAŞ’ta terfi ettirilip Fetöcü olduğu anlaşılınca emekli edilen ve itirafçı olan Serdar Atasoy’un ifadesinden çok daha net anlıyoruz.

“2012 yılında Kıbrıs’a tayinim çıkınca; İstanbul ilinde Kıbrıs’tan Önder Körfez isimli şahıs ile tanıştırıldım. Önder yine benden himmet adı altında para alırdı. Ayrıca bana diğer örgüt abileri gibi içki şişelerinin boşlarını kapının önüne koyulmasını isterdi” dedi itiraflarında Atasoy. Niye içki şişelerini kapıya koyuyorlardı… Yönetmelik gereği “İçki içiyorsa irticacı değildir” anlayışı hüküm sürdüğü için.

Likoğlu, “Bir içki şişesine kanıp, Fetö’nün TSK’ya sızmasını göremeyenler, yönetmelik değiştiği için Fetöcülerin TSK’ya doluşacağından endişe ediyor. Bizden de buna inanmamızı istiyor.

 

Yeni Şafak, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU