Taksim'de oturma eylemi başlatan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyelerine müdahale

“Etrafımızı sardığınız kalkanlarla kadınları değil katilleri durdurun” diyen kadınlar, daha sonra oturma eylemine geçti. Polis oturma eylemi başlatan kadınlara müdahale etti

"İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilme kararı bizim açımızdan hükümsüzdür” diyen bir grup kadın, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden ayrılma kararını protesto etmek için Taksim Meydanı’nda toplandı, oturma eylemi başlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Resmi Gazete’de yayımlanan kararıyla Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesi kararına yönelik tepkiler devam ediyor.

"İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilme kararı bizim açımızdan hükümsüzdür" diyen Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, bugün Taksim'de bir araya geldi.

Taksim Meydanı'nda eylem yapan kadınlar, İstanbul Sözleşmesi'nin uygulanmasını istedi.

“Etrafımızı sardığınız kalkanlarla kadınları değil katilleri durdurun” diyen kadınlar, daha sonra oturma eylemine geçti.

kusatma.jpg
Oturma eylemi yapan kadınlar polis araçları ve kalkanlı polisler tarafında ablukaya alındı / Fotoğraf: Twitter

 

Gözaltı girişimi

Oturma eylemi başlatan kadınları ablukaya alan polis, bir süre sonra aralarında Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Sözcüsü Fidan Ataselim'in de olduğu gruba müdahale etti. Ataselim'in de aralarında olduğu bazı kadınların gözaltı araçlarına bindirildiği görülürken, bir süre sonra Ataselim "Alamadılar" şeklinde tweet attı.

Sosyal medyada da #KararıGeriÇek hastagi açılarak, İstanbul Sözleşmesi savunularak, kararın geri çekilmesi için kampanya başlatıldı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU