Demirtaş: Umarım kimse parti kapatma gibi bir saçmalığa kalkışmaz

"Kapatmayı destekleyen partiler açısından tarihi bir utanç oluşur, halk sandıkta hesabını sorar"

Fotoğraf: Reuters

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Yargıtay’ın partisine kapatma davası açması hakkında konuştu.

bianet’ten Evrim Kepenek’e konuşan Demirtaş, HDP’nin kapatılması durumunda diğer partiler için nasıl bir ortam oluşacağına dair soruya “Kapatmayı destekleyen partiler açısından tarihi bir utanç oluşur, bir daha da silinmez. Halk da sandıkta bunun hesabını sorar” diyerek yanıt verdi.

Demirtaş, tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Cezaevi'nden “HDP seçmeni ve Kürt halkı açısından olası bir kapatma durumunun ne anlama geleceğine” yönelik soruya da şöyle yanıt verdi:

Duygu kırılmaları derinleşir, aidiyet bağı zayıflar, siyasete olan inanç azalır ama mücadele azmi bilenir, kararlılık artar. Umarım kimse parti kapatma gibi bir saçmalığa kalkışmaz, böylesi bir akılsızlık yapmaz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kobani iddianamesi

Demirtaş, Kobani iddianamesiyle ilgili olarak da şu görüşünü dile getirdi:

Ben ve Figen Hanım, zaten beş yıldır Kobani iddianamesinden tutukluyuz ve yargılanıyoruz. Ama hakkımızdaki iftiralar çökünce aynı suçlamalarla benzer bir iddianame hazırlayıp ikinci defa tutukladılar bizi.

Temelde bizi siyasetin dışında tutma ve AKP’ye seçim kazandırma amacı taşıyan kumpas davalarıdır bunlar. Ancak sanırım birilerini en çok rahatsız eden şey, IŞİD’in Kobani’de yenilmiş olması.

“Silahlar ilelebet susmalı”

Demirtaş ayrıca “Bizim barış dışında bir seçeneğimiz yok. Siyasi çözümler üretilmeli ve silahlar ilelebet susmalı. Ben barışçıl mücadele dışında bir seçeneği doğru bulmuyorum. Halen de o noktadayım” ifadelerini kullandı.

 

bianet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU