Evinde yasadışı şekilde köpekbalığı besleyip internetten satan kişiye 5 bin dolar ceza

"Koruma altındaki türler üzerinden ceplerini doldurmaya çalışanlara müsamaha göstermeyeceğiz"

Seguine'in sahte bir şirket adı altında internette satış yaptığı anlaşıldı (AP)

ABD'de evinde yasadışı şekilde köpekbalığı besleyen ve bunları internette satan adama 5 bin dolar ceza (yaklaşık 37 bin TL) verildi.  

Çarşamba günü New York eyaletindeki Town of LaGrange mahkemesinde görülen duruşmada 38 yaşındaki Joshue Seguine, yasadışı hayvan kaçakçılığından suçlu bulundu.

New York Başsavcısı Letita James, "Koruma altındaki türler üzerinden ceplerini doldurmaya çalışanlara müsamaha göstermeyeceğiz" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Seguine, Temmuz 2017'de Georgia eyaletinde ehliyetsiz araç kullandığı ve aracının bagajındaki yuvarlak su haznesinde 5 tane yavru boy köpekbalığı bulundurduğu için gözaltına alınmıştı.

İfadesinde Senguine, köpekbalıklarını internetten satmak için New York'a götürdüğünü kabul etmiş, evinde başka köpekbalıkları olduğunu da itiraf etmişti.

New York eyaletinin Dutchess ilçesinde yaşayan Seguine'nin evinde yapılan incelemelerde, portatif bir havuz içinde 7 adet canlı kum köpekbalığı bulunmuştu. Eyalette gerekli mercilerin onayladığı özel lisansa sahip olmayanların kum köpekbalığı bulundurması yasak.  

Ayrıca ekipler evde iki adet ölü pars köpekbalığı, bir adet ölü çekiç kafalı köpekbalığı ve bir adet küçük dişli testere balığı burnu tespit etmişti.

Soruşturmada Senguine'in, Aquatic Apex Life adlı bir şirket adı altında köpekbalıklarını internetten sattığı anlaşılmıştı.

Long Island Akvaryumu ve Yaban Hayatı Koruma Topluluğu'nun Coney Island'daki New York Akvaryumu'ndan biyologlar da polisle birlikte çalışmıştı.

Uzmanlar, evde bulunan canlı köpekbalıklarını önce Long Island daha sonra da Coney Island'daki akvaryuma taşımıştı.   


Independent Türkçe, FOX 5, ABC 7

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU