Gergerlioğlu: AYM kararına kadar buradan ayrılmayacağım, burayı bir direniş yeri olarak kabul ediyorum

Ömer Faruk Gergerlioğlu "Ben millete dayanıyorum ve milletin desteğini bekliyorum" diye konuştu

Hakkındaki kesinleşmiş yargı kararının dün Meclis'te okunmasının ardından HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekiliği düşürüldü. 

Kararın Anayasa'yı çiğnediğini belirten Gergerlioğlu Meclis'i terk etmeme kararı aldı. HDP'li vekillerle birlikte önce Genel Kurul'da oturma eylemi başlatan Gergerlioğlu daha sonra HDP Grup Odası'na geçti.

Geceyi burada geçiren Gergerlioğlu sabah sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "Milletvekilliğim düşürüldü ama ben direniş yolunu seçtim" ifadesini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gergerlioğlu paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Ayaktayız, milletin iradesi için demokrasi için nöbetteyiz. Siyasi bir karar var karşımızda ama biz milletin iradesiyle buraya geldik, bu yüzden ben millete dayanıyorum ve milletin desteğini bekliyorum. Anayasa Mahkemesi sonucuna kadar buradan ayrılmayacağım ve burasa bir demokrasi nöbeti yeri olacak. HDP Grup Toplantısı Odası'ndayım ve ayrılmıyorum. Burayı artık bir direniş yeri olarak kabul ediyorum.

HDP'nin kapatılması için hazırlanan iddianameyi de hatırlatan Gergerlioğlu, "Bu demek ki topyekün bir saldırı, topyekün bir karşı duruş sergilemek durumundayız" diye konuştu.

Ne olmuştu?

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında, "Devlet adım atarsa barış 1 ayda gelir" başlıklı haberi paylaşması suçlama konusu yapılarak dava açılmıştı. 21 Şubat 2018 tarihinde “Örgüt propagandası yapmak” suçlamasıyla 2 yıl 6 ay hapis cezası verilen Gergerlioğlu'nun cezası 19 Şubat’ta Yargıtay 16. Ceza Dairesi tarafından onanmıştı.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU