CHP’li belediye Haydar Baş’ın ismini sokağa verdi

Bağımsız Türkiye Partisi’nin kurucusu ve geçen yıl yaşamını yitirdiği 14 nisana kadar genel başkanı olan Prof. Dr. Haydar Baş’ın ismi Bakırköy’de bir sokağa verildi

BTP Kurucusu Prof. Dr. Haydar Baş, 14 Nisan 2020 tarihinde Kovid-19 salgınından yaşamını yitirmişti / Fotoğraf: Twitter

CHP’li Bakırköy Belediyesi, geçen yıl 14 Nisan 2020 tarihinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından yaşamını yitiren, BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş’ın isminin Florya’daki “Avcılar” sokağına verilmesini teklif etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yasa gereği cadde, sokak ve meydanlara isim verilmesi Büyükşehir Belediyesi’nin yetkisinde olduğu için teklif İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) sunuldu.

İBB Harita Müdürlüğü, teklifle ilgili dosyayı 14 Kasım 2020 tarihinde İBB Meclisi’ne gönderdi. Meclis de teklif dosyasını 14 Aralık 2020 tarihinde Harita Komisyonu’na havale etti. 3 ay komisyonda bekleyen Haydar Baş ile ilgili dosya, geçen cuma günü İBB Meclisi’nde görüşüldü.

İBB Meclisi onay verdi

İBB Meclisi söz konusu teklifi oybirliğiyle kabul etti.

Kabul edilen kararda şöyle denildi:

“Bakırköy Şenlikköy Mahallesi’nde bulunan ‘Avcılar Sokağı’ isminin ‘Prof. Dr. Haydar Baş Sokağı’ olarak değiştirilmesi talebi incelenmiş olup; teklif edilen Acılar Sokağı’nda etkilenebilecek çok adres olduğundan Florya Caddesi ile Fuat Paşa Sokağı ve Yamaç Sokağı’nın kesiştiği yere kadar olan kısmın ‘Acılar Sokak’ olarak bırakılması ve Avcılar Sokağının Yamaç Sokağı ve Fuat Paşa Sokağı kesişiminden itibaren Yeşilköy Caddesi’ne kadar olan kısma teklif edilen ‘Prof. Dr. Haydar Baş Sokağı’ isminin verilmesi, tadilen uygun görülmüştür”

BTP, 23 Haziran’da adayını çekti

BTP, 31 Mart 2019 seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Selim Kotil’i aday göstermiş ve 27 bin oy almıştı. 23 Haziran 2019’da, tekrar edilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde BTP aday göstermedi. 31 Mart seçimlerinde en yüksek oyu alan Ekrem İmamoğlu’nun hemşerisi olan Haydar Baş’ın, İmamoğlu lehine adayını seçimlerden çektiği şeklinde değerlendirilmişti.

Haydar Baş kimdir?

25 Eylül 2001 tarihinde kurulan BTP’nin kurucu Genel Başkanı olan Haydar Baş 1947 yılında Trabzon’da doğdu. 1970’de Kayseri’deki Erciyes Üniversitesi’ne bağlı Yüksek İslam Enstitüsü’nden mezun oldu.

Dokuz yıl Bakü Devlet Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışan Baş, Yedi yıl öğretmenlik geçmişi de bulunan Baş, Mefkureci Öğretmenler Derneği’nin Trabzon Şubesi Başkanlığını yaptı. İş insanı ve sanayici kimliğiyle de bilinen Baş, çeşitli şirketlerin de kuruculuğunu yaptı.

Meltem Tv. Mesaj Tv. ve Öğüt, Mesaj, İcmal, dergisi ile Yeni Mesaj gazetesi gibi medya kuruluşlarının da sahibi olan Baş, 1970’li yıllarda Milli Selamet Partisi’nde siyasi faaliyet göstermesine karşın daha sonra bu partiden ayrıldı. 1994 seçimlerinde Doğru Yol Partisi’ni destekledi. BTP’nin seçimlerde kullandığı “İş, Aş, Haydar Baş” sloganı başarılı bir çalışma olarak kabul edilir.

Haydar Baş çok sayıda kitap yazdı.

Eserlerinden bazı şöyle:

Milli Ekonomi Modeli ve Kalkınma Projeleri, Sosyal Devlet-Milli Devlet, Niçin Türkiye, Yaşayan Kur’an: Sünnet, Veda Hutbesinde İnsan Hakları, İslam ve Mevlana, İman ve İnsan, Birliğe Doğru, İmam Ali, İmam Hasan, İmam Hüseyin, Tevhid’in Merkezi Ehl-i Beyt, Hoş geldin Atatürk.

 

Karar

DAHA FAZLA HABER OKU