Özkök: Bodrum fısıltıları

"Bodrum'da günün siyasi konusu 'ikili bir fotoğraf'... Bu fotoğraf burada CHP örgütünü fena karıştırmış durumda"

Fotoğraf: AA

Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, Muğla’nın Bodrum ilçesinde CHP örgütünün bir fotoğraf dolayısıyla “fena karıştığını” söyledi.

Özkök, bugünkü köşe yazısında Bodrum’da “karışıklığa” neden olan olayı şöyle anlattı:

Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutkun, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte çekilmiş bir fotoğrafını çerçeveletip odasına koydurmuş. Bunu gören CHP’li meclis üyelerinden bazıları “CHP’li bir belediye görevlisinin odasında böyle bir fotoğraf olur mu” diye ortalığı ayağa kaldırmış. O fotoğrafın kaldırılması için bir kampanya açılıyormuş.

Olaya AK Parti’nin Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen’in de karıştığını söyleyen Özkök, şunları ifade etti:

Ona göre Soylu’yla birlikte fotoğraf, Cumhurbaşkanı’nın fotoğrafının önünde çekildiği için CHP’liler asıl ona tepki gösteriyormuş. AKP İlçe Başkanı işi bir adım daha ileri götürüp “Sizden bunu terör yardakçısı parti mi  istedi” diyerek işi iyice demagojik bir noktaya çekmiş. CHP’li meclis üyeleri ise “Oranın bir kamusal görev alanı olduğunu, farklı görüşten herkesin o odaya hizmet almak için geldiğini, altın varaklı bir fotoğrafla böyle siyasi bir mesajın verilmesinin doğru olmadığını” söylüyorlarmış. Fotoğrafı asan belediye görevlisi daha önce Süleyman Soylu ile DYP’de beraber siyaset yapmış ve arkadaşlarmış.

Ayrıca Soylu İçişleri Bakanı.... Yani bir insanın odasında böyle bir fotoğrafın bulunmasına neden tepki gösterildiğini anlamıyorum. Ama AKP’li başkanın da bu işi terör yardakçılığı suçlamasına kadar taşımasına da bir anlam veremedim. Bence tam bir kasaba siyaseti...

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU