Akif Beki: Kadir Topbaş’ın adını yaşatın da!

“Ardından güzelleme yarışına girenlerin yaşarken ona reva gördüğü muameleyi ortadan kaldırır mı?”

Fotoğraf: AA

Karar gazetesi yazarı Akif Beki, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde Yenikapı Meydanı’na geçen günlerde hayatını kaybeden Kadir Topbaş’ın isminin verilmesinin gündemiyle ilgili bir yazı kaleme aldı.

Beki “Kadir Topbaş’ın adını yaşatın da!” başlıklı köşe yazısında Topbaş’ın İBB Başkanlığı’ndan istifa etmesini hatırlattı:

Borsa İstanbul, Hakan Atilla'nın Genel Müdürlükten kendi isteğiyle istifa ettiğini duyurdu ya.. "Yok bir de istemeden mi istifa edecekti" diye alaya alındı ama aslında kimse şaşırmadı.  Çünkü bırakın atamayla gelinenleri, seçimle gelinen görevlerden bile istemeden ayrılan AK Partili çok görüldü.  İstek üzerine iradeleriyle filan da istifa etmediler, bodoslama istifaya zorlandılar, mecbur edildiler. 

Rahmetli Kadir Topbaş, onlardan biriydi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına üçüncü kez sandıkla gelmişti. Ama anlaşılmaz bir biçimde sandıksız gönderildi.  2017'deki o furyada istifaya ayak direyen belediye başkanlarının yolsuzluk ve FETÖ'cülük gibi türlü zanlar altında bırakıldıklarını da hatırlarsınız. En hafif suçlama, metal yorgunluğuydu.  Yanlış yapanları, yorgun düşenleri, ayak uyduramayanları kenara koyup yola devam etmek iddiasıyla el çektirilmişlerdi.  Sanki yolsuzluk ve FETÖ'ye yardım gibi yanlışlar yapanlara verilecek karşılık, yargıda hesabını sormak değilmiş de bir kenara koyup yola devam etmekmiş gibi.  Uyarılara kulak asılmadı. Seçmen iradesinin hiçe sayılıp sayılmayacağına aldırılmadı.   Aldıkları oyların, şahıslarına değil onları aday gösteren iktidar partisine verildiği argümanıyla düpedüz vesayetçilik savunuldu.  Sandıkla gelen sandıksız gönderildi. Ve  antidemokratik müdahaleye girer diye bundan çekinilmedi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Bunları şimdi niye mi gündeme getiriyorum?” diyen Beki, şöyle devam etti:

Çünkü AK Parti Grubu, İBB Meclisi'ne bir teklif sundu. Kadir Topbaş'ın adını Yenikapı Meydanı'na vermek istiyorlar.  Yargısız infazla itibarına saldırıldığını, örgütlü bir kampanyayla karalandığını, hayata küstürüldüğünü, haksızlığa ve vefasızlığa uğradığını, bir demokrasi ayıbının mağduru olduğunu, seçmeninin iradesine saygısızlık yapıldığını, kahrından ölmediyse bile zayıf düşürüldüğünü unutturur mu?  Kim lekeledi ki, AK Parti Grubu şimdi itibarının iadesini talep ediyor? Kim karaladı ki adını yaşatmak için AK Parti Grubu sahip çıkıyor?  Bu konuda da bir çift laf etmek, kendisinden manen helallik istemek, pişmanlık göstermek, seçmeninden bari bir özür ve af dilemek gerekmez mi?  Kadir Bey'in de her dediği, her yaptığı doğru değildi. Hatasıyla sevabıyla İstanbul'a emeği, hizmeti geçti. 

Beki, yazısının ilgili kısmını  "Yenikapı Meydanı'na adının verilmesini destekliyorum.  Fakat ardından güzelleme yarışına girenlerin yaşarken ona reva gördüğü muameleyi ortadan kaldırır mı, insaf!" ifadesiyle sonlandırdı.

 

Karar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU