TGB’den HDP’nin kapatılması için başvuru

TGB Genel Başkanı Gençer, “Talebimiz, açık ve net; HDP kapatılsın” dedi

Fotoğraf: Aydınlık

Türkiye Gençlik Birliği (TGB), HDP'ye kapatma davası açılması için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına başvuruda bulundu. 

TGB'li grup, başvurunun ardından Yargıtay önünde basın açıklaması yaptı. 

TGB Genel Başkanı Yıldırım Gençer, Türk ordusu ve Türk polisinin, Türk milletinin desteği ile büyük zaferlere yürüdüğünü ifade etti.

Bu zaferleri taçlandırmak için TGB olarak Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı önünde toplandıklarını ifade eden Gençer, "Talebimiz, açık ve net; HDP kapatılsın. Mehmetçiğimiz, Meclisten arkadan vurulmasın. HDP kapatılsın, Eren Bülbüller yaşasın. HDP'nin kapatılması silahla yürüyen başarılı mücadelenin zaferi ve Türk milletinin huzuru ve güvenliği için bir zorunluluktur" diye konuştu. 

Açıklamada şunlar kaydedildi: 

Türk Ordusu ve Türk Polisi, Türk Milletinin büyük desteğiyle zaferlere yürümektedir. ABD destekli terör örgütü PKK’ya karşı yürüyen silahlı mücadele her geçen gün başarılarla taçlandırmaktadır. Kahraman ordumuz tarafından düzenlenen Gara operasyonu, PKK’ya kaçacak delik bırakmamıştır.
Türk ordusu dağlarda terörist bırakmazken, meclisimizin göbeğine yerleştirilmiş PKK’nın siyasal kolu olan HDP, Mehmetçiğimizi arkadan vurmaktadır.
HDP, devletin bağımsızlığına, ülkenin bölünmez bütünlüğüne ve milletin birliğine aykırı faaliyetlerin odağı ve merkezidir.
HDP’nin kapatılması, silahla yürüyen başarılı mücadelenin zaferi ve Türk Milletinin huzuru ve güvenliği için bir zorunluluktur.
Bilip de bilmezden gelenlere, görüp de aldırış etmeyenlere inat söylüyoruz; HDP, PKK’dır.
HDP’nin PKK olduğunu yalnız biz söylemiyoruz. Kendileri de açıkça ifade ediyorlar!
HDP, Selahattin Demirtaş’ın ifade ettiği gibi Abdullah Öcalan’ın projesidir.
HDP, Figen Yüksedağ’ın söylediği gibi sırtını YPG/YPJ ve PYD’ye yaslayan partidir.
HDP, Mehmetçiğimize kurşun sıkan, şehirlerimizin altına bombalar döşeyen partidir.
HDP, Diyarbakır Annelerinin evlatlarını kaçırıp Türk devletine ve annelerimize şantaj yapan çocuk istismarcısıdır.
HDP, Gazi Meclisimizin koridorlarında ‘’biji serok Apo’’ sloganlarıyla PKK propagandası yapan, meclisimizi kirleten partidir.
HDP’nin vekilleri ve Belediye Başkanları Kandil’den belirlenmektedir.
HDP, 15 yaşındaki kardeşimiz Eren Bülbül’ün, Ege Üniversitesinde PKK’ya geçit vermeyen Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun, öğrencileriyle ilk karne sevincini yaşayamadan şehadete ulaşan Aybüke Yalçın öğretmenimizin ve daha nicelerinin katilidir.
Bu partiyi kapatmak için daha ne bekliyoruz?
HDP’nin suçları bireysel değil, örgütseldir.
HDP binalarından terör örgütüne eleman devşirilmektedir. Diyarbakır Anneleri bu nedenle HDP binasının kapılarına kilit vurdu!
Milletimizin vergileri, PKK’ya mühimmat, şehirlerimize bomba, toprağın altına dinamit olarak geri dönüyor.
HDP, kendisine verilen oyları teröre alet etmekte, kendisine meşru zemin yaratma arayışındadır. HDP’ye verilen oylar, Mehmetçiğimize kurşun sıkılsın, gencecik yiğitlerimiz şehit edilsin, annelerimiz evlatsız kalsın diye verilmemektedir.
Türk gençliği olarak, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nden görev alan gençler olarak sesleniyoruz;
Eren Bülbüllerin yaşaması için HDP’yi kapatalım!
Bedirhan bebeklerin nefes alması için HDP’yi kapatalım!
Necmettin Yılmaz, Aybüke Yalçın öğretmenlerimizin derslerine girebilmek için HDP’yi kapatalım!
Geleceğimiz için HDP’yi kapatalım!
HDP’nin devletin bağımsızlığı, ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğüne aykırı eylemlerin odağı haline gelmesi suretiyle Anayasa’nın 68. ve 69. Maddeleri ile 2820 sayılı “Siyasi Partiler Kanunu’nun 78., 79., 80., 81. ve 82. Maddeleri uyarınca kapatılması için Anayasa Mahkemesi nezdinde resen dava açılmasını talep ediyoruz. Dosyamızı Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına iletiyoruz.

Öte yandan "Atatürk gençliği görev başında" ve "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganları atan grup üyeleri "Mecliste PKK istemiyoruz" yazılı pankart açtı. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU