Binali Yıldırım: Her şey daha güzel olacak, hak yerini bulacak

Cumhur ittifakının İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım Fatih ilçe teşkilatının sahur programına katıldı

Binali Yıldırım, Fatih Belediyesi'nin düzenlediği sahur programında partililerle bir araya geldi, seçim için çalışma çağrısı yaptı / Fotoğraf: AA

Ak Parti ve MHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Fatih Belediyesi’nin düzenlediği sahur programında partililerle bir araya geldi. Yıldırım sahur programında yaptığı konuşmada “23 Haziran'da inşallah sizlerin de desteği ve gayretiyle bu işi hallediyoruz değil mi? Her şey daha güzel olacak mı? Daha güzel olacak. Hak yerini bulacak" diye konuştu.

“Fatih deyince İstanbul akla gelir, İstanbul’un hazineleri akla gelir”

Partililere seçime kalan 35 günde iyi çalışma çağrısında bulunan ve teşkilata güvendiğini belirten Yıldırım şunları söyledi:

"Fatih deyince İstanbul akla gelir. İstanbul'un hazineleri akla gelir. İstanbul'u nasıl tanıtacağız dediğimiz zaman Fatih akla gelir. Camiler, ecdadın bize miras bıraktığı eserler akla gelir. Bizim kültürümüz, bizim inancımız, medeniyetimiz akla gelir. Kadim İstanbul akla gelir. Bu şehre, bu beldeye hizmet etmek bizim için bir ibadettir."

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 

İstanbul'un ve Türkiye'nin kardeşliğe ihtiyacı olduğunu söyleyen Yıldırım,  "Evimiz, işimiz, geleceğimiz İstanbul. Onun için İstanbul'a yapacak çok işimiz var. Bunu yapmak için ufak bir pürüzümüz var, eksik işimiz var, onu halledeceğiz” dedi.

“Mehter marşıyla gideceğiz valsle geri geleceğiz”

Yıldırım katılımcılara “Önümüzde 35 gün var. Zaman su gibi akıyor. 35 gün sonra tekrar sandığa gidiyoruz, bu yarım kalan işi tamamlıyoruz inşallah, hazır mısınız?" sözleriyle seslendi. “Ramazan, ardından uzunca bir bayram, sonra gidiyoruz memlekete. Orada kalmıyoruz, geri geliyoruz” diyerek şöyle konuştu:

“Geçen seferki gibi gidip orada kaldık mı işler gene sakata biner. Onun için ya gitmeyeceğiz ya da mehter marşıyla gideceğiz, vals yapıp geri geleceğiz hızlı hızlı. Buradaki iş mühim. Tatil, memleket özlemi bir hafta daha bekleyebilir ama bu iş bir hafta daha beklemez. Sizlere güveniyorum. Bu teşkilata güveniyorum. Bu teşkilat 16 yıldır destan yazdı, bu sefer de destan yazacak İstanbul'da."

 

Independent Türkçe / Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU