İsmail Saymaz: Erkeğin cenneti, kadının cehennemi

"Boynukalın, bireylerin cinayet işlemesine fetva verdiğinin farkında mı?"

Fotoğraf: AA

Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz, Ayasofya Camisi imamı Mehmet Boynukalın’ın bir mesajı dolayısıyla “cinayet işleme fetvası verdiği” görüşünü dile getirdi.

Saymaz, bugünkü köşe yazısında Boynukalın’ın 8 Mart’ta paylaştığı “Cinayet cinayettir; cinsiyet değiştirmez; erkek, kadın, çocuk, büyük kimin başına gelirse gelsin ilkemiz: ‘Sizin için kısasta hayat vardır’ ilahi düsturudur. Sürekli ‘kadın cinayetleri’ vurgusu, kadını erkeğe düşman etmeye çalışan bir sloganik medya propagandasıdır” mesajı hakkında yazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Saymaz’ın "Erkeğin cenneti, kadının cehennemi" başlığını kullandığı köşesinin ilgili kısmı şöyle:

Anayasadan laiklik ilkesinin kaldırılmasını savunan Ayasofya Camisi'nin imamı Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, bu kez de kadın cinayeti kavramına karşı çıktı ve çözüm olarak, Kuran'daki kısas ayetini gösterdi. Yani, cinayeti işleyeni öldürmek. Kanunlarımızda böyle bir ceza olmadığına göre kısası kimler ve nasıl uygulayacak? Boynukalın, bireylerin cinayet işlemesine fetva verdiğinin farkında mı? Kaldı ki idam cezası, hiçbir suçluyu suç işlemekten alıkoymadı. Kısasın uygulandığı İran ve Suudi Arabistan dahil…

Boynukalın ayrıca kadın cinayeti vurgusunun kadını erkeğe düşman etmeye çalışan sloganik medya propagandası olduğunu savunuyor. Nedir propaganda? Dayağa ve şiddete karşı çıktıkları… Boşanmak istedikleri… Özgür bir hayatı arzuladıkları için eşleri, babaları ve kardeşleri tarafından öldürüldükleri gerçeğini söylemek midir? İnanç dünyası… Erkeğin cenneti, kadının cehennemi değildir imam efendi.

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU