12 yaşındayken toplu tecavüze uğrayan kadın, oğlu büyüyüp babasını merak edince mahkemeye başvurdu

"Kürtaj yaptırmayı denedik ama doktor yaş yüzünden riskli olacağı gerekçesiyle bizi reddetti"

2018'de Hindistan'da her 15 dakikada bir kadının tecavüze uğradığı ortaya çıkmıştı (AP)

Hindistan'ın Uttar Pradeş eyaletinde yaklaşık 27 yıl önce 12 yaşındayken iki erkek tarafından defalarca tecavüze uğrayan bir kadın, bundan bir yıl sonra bir erkek çocuk dünyaya getirmişti. Bebek doğduktan sonra evlatlık verilirken çocuğuyla yıllar sonra yeniden bir araya gelen kadın, oğlunun babasının ismini öğrenmek istemesinden sonra tecavüzcüler hakkında 5 Mart'ta şikayetçi oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Emniyet amiri Sanjay Kumar, adı açıklanmayan kişinin 1994'te ablası ve eniştesiyle Shahjahanpur şehrinde yaşadığını söyledi. Mağdurun şikayetiyle oluşturulan polis raporuna göre, Naki Hasan ve küçük kardeşi Guddu, eve izinsiz girerek kadına tecavüz etti.

Mağdur, iki yıl boyunca adamların tecavüzüne uğradığını, direndiği zaman tehdit edildiğini ve 13 yaşında hamile kaldığını söyledi:

Kürtaj yaptırmayı denedik ama doktor yaş yüzünden riskli olacağı gerekçesiyle bizi reddetti.

Kadın, 1995'te hamile kaldıktan sonra ablasına başına gelenleri anlattığını ve tecavüzcülerin şikayetçi olması durumunda kendisini öldürmekle tehdit ettiğini ekledi.

Doğumdan sonra bebek, kadının memleketi Udhampur'daki bir yakınına evlatlık verilirken mağdur Rampur şehrine taşındı ve burada birisiyle evlendi. Times of India'nın haberine göre, 6 yıl sonra yaşananların ortaya çıkmasıyla terk edilen kadın Udhampur'a geri döndü.

Polis raporuna göre, kadın daha sonra çocuğuyla tanıştı. Adı açıklanmayan evladının, babasının ismini sorduğunu söyleyen mağdur şöyle konuştu:

İlk başta (söylemeyi) reddetmiştim ama kendini öldürmekle tehdit etti. Ben de söyledim.

Times of India’nın haberine göre, kadının evladı olayları öğrendikten sonra annesini destekledi ve mücadele etmekten vazgeçmemesini söyledi. Kumar, cuma günü söz konusu erkekler hakkında toplu tecavüz şikayeti oluşturulduğunu, polisin olayı araştırmaya devam ettiğini ve evlada DNA testi yapılacağını ekledi.

 

Independent Türkçe, Times of India, TimesNowNews

DAHA FAZLA HABER OKU