Eleştirmenler Cannes Film Festivali’nde gösterilen Elton John biyografisi Rocketman’i yorumladı

The Independent’a göre yönetmen Dexter Fletcher Elton John’un hayatından kesitler sunarken, müziği savurgan biçimde kullanıyor

Fotoğraf: The Independent

Elton John’un hayatını anlatan Rocketman’in galası, 16 Mayıs gecesi Cannes Film Festivali'nde yapıldı. İzleyiciler filmi ayakta alkışlarken eleştirmenlerse filme karşı kayıtsız kaldı.

Dexter Fletcher’ın yönettiği ve başrolünü Taron Egerton’ın oynadığı Rocketman, sanatçının hayatını tüm yönleriyle ele almak yerine fantastik bir öykü sunuyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çoğu eleştirmen filmi, Dexter Fletcher’ın yönetmen Brian Singer’dan devraldığı Bohemian Rhapsody ile kıyasladı. Eleştirmenlerin "ortalama" dediği Bohemian Rhapsody, dünya genelinde 705 milyon pound (yaklaşık 5,5 milyar TL) hasılat elde etmişti.

The Independent’tan Geoffrey Macnab filmle ilgili “Fletcher, Elton John’un hayatından kesitler sunarken, müziği savurgan biçimde kullanıyor” diye konuştu. Filmi “Elton’ın en karanlık anlarına balıklama dalmaya” benzeten Macnab “Ancak tüm bu karanlık anlar ironik bir dille anlatılıyor” dedi.

Variety’den Peter Debruge ise Rocketman’i şöyle anlattı:

“Film genel olarak, Elton’ın görünen yüzünü işlemiş. Tuhaf giyim tarzı, olağanüstü şovmenliği ve açıkça sergilediği eşcinsel megastar duruşu…”

The Hollywood Reporter yazarı David Rooney de filmi şöyle yorumladı: 

“Film, bir Elton John fantazyası olarak, gösterişli ve tuhaf anlatıma sadık kalıyor. Bu da pek çok izleyiciye yetecek bir eğlence vadediyor.”

Filme 3 yıldız veren Peter Bradshaw ise The Guardian’daki eleştirisinde Egerton’ın oyunculuğu için “Cesur bir taklit. Sanatçının sakin hallerini canlandırırken daha rahat görünüyor” yorumunu yaptı.

Öte yandan The Telegraph yazarı Robbie Collin diğer eleştirmenlere göre daha iyimser davrandı. Filmin Bohemian Rhapsody ile kıyaslanamayacağını söyleyen Collin, Rocketman’e 5 yıldız verdi. “Fletcher fırtına gibi döndü” diyen Collin, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Bu 2 filmi karşılaştırmak, ketçaba bulanmış dana bonfileyle şenlik ateşinden kurtarılan eski bir ayakkabı arasında lezzet kıyaslaması yapmak gibi.”

Rocketman’in Türkiye’de 14 Haziran’da vizyona girmesi bekleniyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Irmak Göksu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU