Feyzioğlu’ndan İnsan Hakları Eylem Planı yorumu: Doğrudan vatandaşa dokunacak devrim niteliğinde bir çalışma

"İnsan Hakları Eylem Planı hazırlığı başladığı ilk günden beri vardık"

Fotoğraf: AA

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, katkıda bulunduğu Yargı Reformu Strateji Planı ve İnsan Hakları Eylem Planı’nın “doğrudan vatandaşa dokunacak devrim niteliğinde bir çalışma olduğu” görüşünü dile getirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sabah gazetesinden İsa Tatlıcan’a konuşan Feyzioğlu, önceki gün Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan planla ilgili olarak şunları söyledi:

Doğrudan vatandaşa dokunacak devrim niteliğinde bir çalışma oldu. Yaklaşık iki sene önce bir yargı reformu strateji belgesi hazırlandı. O strateji belgesi hazırlanırken çok ciddi bir emek sarf edildi ve önemli bir birikim oluştu. Strateji belgesinin yol haritasında yürünürken ‘İnsan Hakları Eylem Planı’nın taslağı da şekillenmeye başladı.

Çalışmaya en başından beri katkı sunduklarını söyleyen TBB Başkanı, “Baştan sona bu çalışmaya katıldık. Tüm meslektaşlarımızın görüşünü aldık. İnsan Hakları Eylem Planı hazırlığı başladığı ilk günden beri vardık. Doğrudan sorunlar ele alındı. Her kesimin görüşü ve çözüm önerileri dinlendi. Adalet Bakanlığı çok katılımcı bir anlayışla yola çıktı. Biz de layıkıyla cevap vermeye çalıştık” diye konuştu.

Feyzioğlu, açıklamalarının devamında planla ilgili maddelerdeki görüşlerini dile getirdi.

 

Sabah, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU