Erbakan’dan ekonomi reformu yorumu: Diyecek söz bulamıyoruz

Erbakan "Borç, faiz, zam, vergi ekonomisiyle bir yere varılması mümkün değil" diye konuştu

Fotoğraf: AA

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Reform paketi olarak açıklanacak pakette ek vergiler getirilmesi planlanıyor. Eğer bu paket bu şekilde olursa bir de bunun adına 'reform' derlerse artık başka diyecek bir söz bulmamız mümkün olmuyor " dedi.

Erbakan, parti genel merkezinde düzenlenen İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 28 Şubat darbesinin, merhum başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın ekonomi ve dış politika alanında attığı, dış güçlerin planlarını bozan adımlar dolayısıyla yine dış güçler tarafından gerçekleştirildiğini söyledi.

Ekonomi ve geçim sıkıntısının Türkiye'de vatandaşın en önemli gündemi olduğunu, ülkede borç ve faiz ekonomisinin devam ettiğini savunan Erbakan, milli görüş olarak, ekonomi konusuna son derece önem verdiklerini dile getirdi.

Reform eleştirisi

Hükümetin uzun zamandan beri ekonomik reform söylemlerini ortaya koyduğunu aktaran Erbakan, Hazine ve Maliye Bakanlığının reform paketinin hazır olduğunu ve mart ayının ortasından itibaren yürürlüğe konulacağını ifade ettiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İktidara yakın medya ile ekonomi ve finans gazetelerinde bu paketin birtakım ip uçlarının ortaya konulduğunu anlatan Erbakan, "Bu haberlere göre, reform paketi olarak açıklanacak pakette ek vergiler getirilmesi planlanıyor. Eğer bu paket bu şekilde olursa bir de bunun adına 'reform' derlerse artık başka diyecek bir söz bulmamız mümkün olmuyor." diye konuştu.

“Borç, faiz, zam, vergi ekonomisiyle bir yere varılması mümkün değil”

Erbakan, hükümet halka sabır ve fedakarlık çağrısı yaparken bir taraftan ek vergiler, elektrik ve doğalgaza zam yapıldığını belirterek şöyle konuştu:

Borç, faiz, zam, vergi ekonomisiyle bir yere varılması mümkün değil. Halkı ezmekten, fakirleştirmekten, gelecek nesillerimizi dahi ipotek altına almaktan başka bir sonuca ulaşmanız mümkün değildir. Mutlaka milli kaynaklarla kaynak üretip, üretime, istihdama, katma değerli ihracata yönelik adımların atılması gereklidir. İsrafın, suistimalin, savurganlığın önlenmesi, denk bütçenin yapılması, yeniden havuz sisteminin gerçekleştirilmesi ve milli kaynaklar paketi kitaplarında ifade ettiğimiz adımların atılması sonucunda bu tablodan kurtulabilmek mümkündür. Bu borçlar ödenemeyecek borçlar değildir. Biz, tarih boyunca en zor zamanlarda ayağa kalkan, küllerinden doğan, şahlanan bir milletiz. Bu tablo düzeltilebilir, bu borçlar ödenebilir, bu aziz millet tarihteki şerefli yerini alabilir. Türkiye yeniden büyük Türkiye haline getirilebilir, layık olduğu yere taşınabilir ancak bütün bunların olması için bir maya lazımdır. O maya da milli görüş mayasıdır.

 

 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU