Risk gruplarına göre ayrılan 81 ilde "kontrollü normalleşme" dönemi başladı

Tüm illerdeki okullarda ders zili çalarken, eğitim faaliyetleri ise ilin risk durumuna göre ayrıldı. Çok yüksek riskli iller hariç tüm illerde kafe restoranlar da faaliyete geçti

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün kabine toplantısı sonrası açıkladığı koronavirüs salgınında "kontrollü normalleşme" dönemi bugün itibariyle uygulanmaya başladı.

4 risk grubuna ve verilen renklere göre ayrılan illerde, bulundukları kategorilere göre kısıtlamalar kaldırıldı.

Düşük ve orta riskli illerde hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları kaldırılırken, 81 il tümünde akşam dışarı çıkma yasağı devam edecek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Okullarda eğitime başlandı

Açılış tarihi sürekli ertelenen okulların da durumunun ne olacağı merak ediliyordu.

Tüm illerdeki bütün öğrenciler ve öğretmenler bugün itibariyle ders başı yaptı.

Okullardaki eğitim faaliyetleri ise risk durumlarına göre ayrıldı. 2 Mart tarihi itibariyle düşük ve orta riskli illerde tüm okullar tamamen eğitime başladı. 

Yüksek ve çok yüksek riskli illerde ise; okul öncesi eğitim kurumlarında tam zamanlı, ilkokullarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada iki (2) gün, 8. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 12-22 saat,  12. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 16-24 saat olarak başlandı.

Kafe ve restoranlar faaliyete geçti

Siyasetin de gündeminde olan kafe ve restoranların durumunu netlik kazandı. Çok yüksek riskli (kırmızı) iller hariç tüm illerde kafe restoranlar yüzde 50 kapasiyetle faaliyete geçti.

Bazı işletmeler "kontrollü normalleşme" için hazırlıklarını sürdürüyor.

Bugün itibariytle müşterilerini ağırlayan işletme sahipleri, mekanın sosyal mesafe kurallarına uygun olmasına özen göstermesi gerekecek. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU