DEVA Partisi'nden 28 Şubat mesajı: Bugün mevcut iktidar tarafından temsil edilmektedir

Yeneroğlu "Devletin bekası' adı altında seçilmiş muhalefete ve siyasi iktidarla kendisini aynı çizgide görmeyen herkese en ağır baskılar uygulanmaktadır" dedi

Fotoğraf: AA

DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu, 28 Şubat'ın yıl dönümüne ilişkin yaptığı açıklamada "28 Şubat’ın en acılı günlerinde darbecilere alkış tutan MHP ve Doğu Perinçek ile birlikte bugün Tayyip Erdoğan, 28 Şubat’ın tek tipçi anlayışı ile kendi 'makbul vatandaşlık' kriterlerini 84 milyona dikte etmektedir" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

28 Şubat döneminin otoriter yapısına bir tepki olarak AK Parti'yi doğurduğunu söyleyen Yeneroğlu, tepkinin bir tezahürü olarak AK Parti'nin tek başına iktidara geldiğini söyledi.

Açıklamasında AK Parti'nin 28 Şubat'ta dindarlara uygulanan baskının aynısını şu an muhalefete uyguladığını belirten öne süren Yeneroğlu şöyle devam etti:

28 Şubat sürecinde 'rejimin bekası' adı altında seçilmiş iktidara ve dindarlara baskı uygulanırken bugün de 'devletin bekası' adı altında seçilmiş muhalefete ve siyasi iktidarla kendisini aynı çizgide görmeyen herkese en ağır baskılar uygulanmaktadır. 28 Şubat’ın en acılı günlerinde darbecilere alkış tutan MHP ve Doğu Perinçek ile birlikte bugün Tayyip Erdoğan, 28 Şubat’ın tek tipçi anlayışı ile kendi “makbul vatandaşlık” kriterlerini 84 milyona dikte etmektedir. 28 Şubat zihniyeti, o dönemin kudretlilerinin dahi tahayyül edemeyeceği derecede bugün mevcut iktidar tarafından temsil edilmektedir.
 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU