Yolcular anlattı: Motoru havada patlayan bir uçakta neler yaşanır?

Boeing 777'den kopan parçalar, havalimanının yaklaşık 50 kilometre yakınındaki evlerin bahçesine düşmüştü

20 Şubat'ta Denver Uluslararası Havalimanı'ndan Honolulu'ya gitmek üzere havalanan Boeing 777 tipi United Airlines uçağının motoru kalkıştan dakikalar sonra arızalanmıştı.

Sağ motoru patlayan uçak havalimanına güvenli bir şekilde geri dönse de Boeing, 777 serisi uçakların kullanımına ara verilmesini önerdi.

Hiç kimsenin yaralanmamasına rağmen uçağın yolcuları, korkuyu hâlâ atlatamamış gibi konuşuyor. 

CNN International, 241 kişinin olduğu uçakta yaşananları yolculardan dinleyerek aktardı

Dünyada ses getiren olayı eşiyle birlikte tecrübe eden Travis Loock, kendisini ürperten sesi kalkıştan yaklaşık 20 dakika sonra duyduğunu söyledi:

Büyük bir patlama oldu, uçaktayken duymak istemeyeceğiniz bir ses geldi. Hızlıca güneşliği açtım ve benim tarafımdaki motorun kaybolduğunu görünce bir hayli korktum. Okyanusun üzerinde olmadığımıza şükrettik, çünkü oraya doğru gidiyorduk.
Pek çok insan o taraftaki motoru göremiyordu. Ben görebildiğim ve bunun normal olmadığını bildiğim için biraz daha fazla kontrolümü kaybettim.

Loock, uçaktaki korkuyu hissetse de herkesin "çok sakin" davrandığını ifade etti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Uçağın aynı tarafında oturan isimlerden Bob Brown, telefonunu çıkarıp patlamış motoru çekmeye başladığını belirtti. "Eşim ve ben birbirimize bakıp el ele tutuştuk, sadece çocuklarımızın bizi bir daha görmesini diledik" de dedi.

Nate Fisher'sa patlama sesini uçağa çarpan bir yıldırımdan geldiğini düşünmüş. 

Mike Vena, patlamadan geri dönüp inene kadar uçağın bir buçuk saat boyunca sallandığını söyledi. Kabin ekibinin profesyonel yaklaşımının kendilerini bir nebze rahatlattığını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

Ne ekipte ne de yolcularda panik vardı. Yalnızca çocuklarım için endişelendim, çünkü onlar bizimle değildi, okuldaydı ve 21 sene sonra ilk kez yalnız tatil yapacaktık.

Çocuklarıyla seyahate çıkan Brenda Dohn, pencereye bakınca dumanı gördüğünde bir şeylerin yanlış gittiğini anlamış:

Kızım pencerenin yanında oturuyordu. Ona 'Bakma, haydi kapatıp dua edelim sadece' dedim. Sonrasında da el ele tutuşup dua ettik.

United Airlines, uçağın geri dönmesinin ardından yolcuuların çoğunun Honolulu'ya gitmek için bilet almayı tercih ettiğini duyurdu. Yola hemen devam etmek istemeyenlerse ayarlanan otellerde konakladı. 


Independent Türkçe, CNN International

DAHA FAZLA HABER OKU